Klaus Iohannis, către noii miniştri: «Încetați țopăiala guvernamentală!»

Ultima actualizare:

    Mesajul transmis de Klaus Iohannis a fost unul cât se poate de clar Foto: Mediafax
Mesajul transmis de Klaus Iohannis a fost unul cât se poate de clar Foto: Mediafax

Premierul Viorica Dăncilă şi cei 28 de miniştri au depus jurământul de credinţă în faţa preşedintelui Klaus Iohannis la Cotroceni. Cu această ocazie, preşedintele şi-a exprimat opinia pe care o are despre noul Guvern şi a expus care sunt speranţele sale pentru viitorul apropiat.

Iohannis a amintit că, la un an de la alegerile parlamentare, România are deja al treilea guvern PSD-ALDE, după „dublul eșec” al cabinetelor anterioare, cel condus de Sorin Grindeanu și cel al lui Mihai Tudose. „Nu aceasta este performanța pe care o așteptau românii. Sper ca, odată cu învestirea celui de-al treilea guvern propus de PSD-ALDE să înceteze și această țopăială guvernamentală, care a dus anul trecut la degradarea climatului social și la o stare de spirit care nu poate fi benefică dezvoltării unei societăți”, a spus Iohannis.

 „Dimpotrivă, este o discrepanță majoră între promisiune cu care partidele coaliției majoritare au venit în fața românilor și situația în care ne aflăm, cu două guverne eșuate și cu degringoladă accentuată la nivelul tuturor sistemelor publice.Nu vedem progrese notabile în sănătate și în educație. Marile proiecte de infrastructură impresionează prin absență, iar în justiție schimbarea legislației a fost forțată, ignorând argumentele întregului sistem judiciar, dar și numeroasele critici venite inclusiv de la partenerii noștri externi ”, a continuat acesta, potrivit Digi24.

Iohannis a declarat că contextul în care îşi începe activitatea noul Guvern este unul cât se poate de nefavorabil şi le-a transmis membrilor acestuia să fie responsabili şi să îşi asume, cu seriozitate, sarcinile pe care trebuie să le ducă la îndeplinire. „Vă începeți, iată, mandatul sub auspicii dintre cele mai nefavorabile. Aveți o misiune dificilă, va trebui să convingeți, plecând cu un capital de încredere redus, generat în primul rând de erorile politice și administrative făcute de precedentele două cabinete. Preluați, așadar, din start și factura eșecului celor două guverne anterioare, propuse tot de această majoritate, și aveți, cu atât mai mult, obligația să depuneți toate eforturile pentru ca lucrurile să revină pe făgașul normal. Lucrurile trebuie îndreptate urgent”, a declarat Iohannis.

 „Cetățenii așteaptă o direcție clară, neechivocă, în acord cu năzuințele de întărire a statului de drept, de eliberare a instituțiilor de sub amenințarea corupției. Oamenii își doresc prosperitate într-o țară în care politicienii respectă cetățenii, o țară care știe ce vrea și încotro se îndreaptă. Sunt lucruri pe care puterea politică de după alegerile din decembrie 2016 nu a vrut sau nu a fost capabilă să le livreze până acum. Este responsabilitatea dumneavoastră să o faceți! Vă urez, în acest sens, mult succes!”, a conchis preşedintele.

Guvernul Dăncilă a fost votat de Parlament. S-au înregistrat 282 de voturi "pentru", 136 de voturi "împotrivă" şi o singură "abţinere".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net