Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la Colectiv. Mărturia unui supraviețuitor

Ultima actualizare:
Patru din cei cinci membri ai trupei Goodbye to Gravity și-au pierdut viața după tragedia din Colectiv. Solistul Andrei Găluț (centru) a supraviețuit
Patru din cei cinci membri ai trupei Goodbye to Gravity și-au pierdut viața după tragedia din Colectiv. Solistul Andrei Găluț (centru) a supraviețuit

Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la clubul Colectiv chiar în ziua în care s-a petrecut tragedia în care și-au pierdut viața 65 de tineri. Președintele a aprins o candelă în memoria celor care au murit aici, uciși pe loc de flăcări și de fum ori mai târziu, în spitalele din țară și din străinătate.

Președintele Iohannis a depus o coroană la clubul Colectiv din București marți, 30 octombrie, la trei ani după tragedia în care și-au pierdut viața 65 de tineri, muzicieni, fotografi, jurnaliști și studenți.

În urmă cu trei ani, incendiul a izbucnit la ora 22.32, în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity. Una din artificiile folosite pentru spectacolul pirotehnic a aprins materialul fonoizolant al clubului, iar localul a devenit în câteva secunde o capcană de foc și fum toxic.


    Patru din cei cinci membri ai trupei Goodbye to Gravity și-au pierdut viața după tragedia din Colectiv. Solistul Andrei Găluț (centru) a supraviețuitfoto: arhivă personală
Patru din cei cinci membri ai trupei Goodbye to Gravity și-au pierdut viața după tragedia din Colectiv. Solistul Andrei Găluț (centru) a supraviețuitfoto: arhivă personală

Patru din cei membri ai trupei, Alex Pascu (bas), Bogdan Lavinius Enache (tobe), Vlad Țelea și Mihai Alexandru (chitariști), s-au numărat printre cei care și-au pierdut viața pe loc sau la câteva zile de la incendiul ucigaș. Solistul trupei, Andrei Găluț, trece acum printr-un proces dureros de recuperare fizică și psihică, după ce și-a pierdut iubita, prietenii și colegii de trupă în tragedie.

65 de persoane și-au pierdut viața pe loc sau în perioada imediat următoare, din cauza rănilor provocate de flăcări și de fumul toxic, și alte 173 au fost rănite.

Mărturia lui Cristian Matei, supraviețuitor al tragediei din clubul Colectiv

Pentru răniții care au supraviețuit tragediei, viața este o luptă continuă, cu cicatricile, cu amintirile și cu sistemul medical din România. Cristian Matei, editor la Știrileprotv.ro, a dezvăluit într-un text tulburător cum a fost ajutat să lupte cu rănile proprii și cu bacteriile nosocomiale contractate în spitalul din București în care a ajuns imediat după incendiu.

”Am fost tratat și vindecat într-un spital din Israel care nu duce lipsă de nimic din punct de vedere financiar. Paturile pentru marii arși sunt dotate cu computere care știu când să încline automat poziția pacientului, în funcție de greutatea sa și de datele medicale introduse, astfel încât rănitul să nu se trezească și cu alte probleme, precum atrofierea musculară, din cauza incapacității de a se mișca. Da, am fost o legumă umană, iar aceste aparate - care ticăiau non-stop și al căror sunet îl aud uneori și acum, ca prin vis, m-au făcut să sufăr mai puțin decât cei care s-au chinuit în România.

Cei care mi-au salvat viața sunt medicii din Israel, nu aparatele, după ce am ajuns acolo în stare foarte gravă, cu 50 % șanse de supraviețuire și 2 bacterii nosocomiale, care ucid în majoritatea cazurilor.

În România nu sunt spitale pentru arși, nu sunt clinici suficiente pentru câți bolnavi există și nu sunt nici măcar paturi simple!

Sunt spitale în care bolnavii stau înghesuiți în saloane, claie peste grămadă, pentru că nu sunt suficiente paturi.

Însă cel mai rău este că acest sistem bolnav nu are oameni care să vindece. Tot mai mulți medici pleacă din România și pe unii dintre ei i-am văzut inclusiv în acest mare spital din Israel, ocupând funcții de conducere și fiind respectați pentru profesionalismul lor. Statul român, format din politicieni cu condamnări penale sau doar simpli politicieni incompetenți, care nu știu cu ce se mănâncă problemele din sănătate, continuă să își bată joc de acești oameni.

Citește și:

EXCLUSIV „Copiii răniți în Colectiv mai au mult de tras”

Coșmarul pe care îl trăiește zilnic o mamă care și-a pierdut copilul în „Colectiv”

Au trecut 3 ani de la tragedia din Colectiv.Sunt aceleași partide la putere. Avem cam aceleași cluburi și clădiri, în continuare, fără autorizații de securitate la incendiu. Și sunt aceleași spitale pline de corupție și de bacterii.

Totul este la fel ca înainte - doar că lipsesc ... 65 de tineri”, a scris Cristian Matei. Citiți întreaga lui mărturie pe Știrileprotv.ro.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net