Klaus Iohannis, despre cum vom sărbători Crăciunul în plină pandemie de Covid-19

Ultima actualizare:

    Președintele Klaus Iohannis crede că anul acesta va trebui să sărbătorim Crăciunul numai în familiefoto: Shutterstock
Președintele Klaus Iohannis crede că anul acesta va trebui să sărbătorim Crăciunul numai în familiefoto: Shutterstock

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat dacă autorităţile iau în calcul instituirea stării de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă, că nu s-a discutat un astfel de demers şi că în opinia sa, ”anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – o sărbătoare în şi cu familia”.

”Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem, dar eu nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi ca în alţi ani. Cu siguranţă vor fi restricţii în vigoare, cu siguranţă se va putea călători în mult mai puţine locuri, de exemplu în străinătate, din cauza unor restricţii impuse pe teritoriile altor ţări. Cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – o sărbătoare în şi cu familia”, a declarat preşedintele, întrebat dacă autorităţile ar putea decide instituirea stării de urgenţă în perioada de iarnă, după modelul din Israel.

Israelul a fost prima ţară care a reimpus măsuri de carantină generalizată, în luna septembrie, acestea fiind valabile din 18 septembrie, pe perioada sărbătorilor prilejuite de Anul Nou evreiesc.

Citește și:

Ludovic Orban, despre coronavirus: ”Fără carantină, România era Italia la pătrat”

Ce spune premierul Ludovic Orban despre intrarea din nou în carantină totală în România

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net