Klaus Iohannis îi încurajează pe oameni să iasă la vot, în ciuda Stării de Alertă: „Există norme sanitare stricte”

Ultima actualizare:

    Președintele Klaus IohannisFoto: Captură Video
Președintele Klaus IohannisFoto: Captură Video

Președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs miercuri, 23 septembrie, prin intermediul căruia i-a îndemnat pe români să participe la alegerile locale din 27 septembrie, scrutin ce se desfășoară în pandemie.

Șeful statului a explicat că dacă sunt respectate regulile, votul se va desfășura în condiții de siguranță și nu va fi mai periculos decât alte activități curente, cum ar fi mersul la cumpărături.

„Au mai rămas doar câteva zile până la un moment definitoriu pentru modul în care vor evolua în următorii 4 ani localităţile în care trăim și ne desfășurăm activitățile. În această duminică, pe 27 septembrie mergem la urne pentru a decide cui îi încredinţăm responsabilitarea administrării comunităţilor noastre.

Stă în puterea noastră să alegem viitorii primari, consilieri locali, președinți de consilii județene și consilieri județeni. De ce e această alegere atât de importantă? Pentru că de cei care vor câştiga depinde ca şcoala şi spitalul din localitatea în care locuim să fie modernizate, drumurile să fie reparate şi problemele de trafic rezolvate”, a spus președintele Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă, conform Digi 24.

Klaus Iohannis spune că alegerile se vor desfășura în siguranță, cu riscuri minime

„Din cauza pandemiei de COVID-19 în acest an întregul proces electoral a fost perturbat și au fost necesare condiții speciale. Alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc cu câteva luni în urmă, dar au fost amânate, pentru că atunci ne aflam în condițiile incipiente ale pandemiei, existau încă foarte multe necunoscute cu privire la acest virus, iar organizarea în acele circumstanțe ar fi putut duce la creșterea numărului de infectări. Există norme sanitare stricte și bine gândite pentru ziua votului, astfel încât să avem alegeri cu riscuri minime. 

Mă refer la dezinfectarea riguroasă a secţiilor de vot, la crearea unor circuite separate de intrare şi ieşire, la crearea unor spații speciale dotate pentru igiena mâinilor înainte şi după excercitarea votului.

Dacă toată lumea va respecta câteva reguli de bază care, în esență, se rezumă la purtarea corectă a măştii, păstrarea distanței, evitarea aglomerării, igiena mâinilor şi dezinfectarea obiectelor folosite în comun, atunci riscul de infectare în secţii este redus la minimum”, a declarat șeful statului.

„Practic, din acest punct de vedere, exprimarea votului nu diferă semnificativ de activități pe care le facem zi de zi, cum ar fi mersul la cumpărături”, a adăugat Klaus Iohannis.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net