Klaus Iohannis, în mijlocul protestatarilor din Piaţa Universităţii

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a stat de vorba cu protestatarii foto: captură Digi 24
Klaus Iohannis a stat de vorba cu protestatarii foto: captură Digi 24

Klaus Iohannis a promis vineri (6 noiembrie) ca va merge în Piaţa Universităţii, după întâlnirea cu reprezentanţii societăţii civile, evitând însă să spună şi data în care va sta de vorbă cu protestatarii. După două zile în care aceştia au sperat ca preşedintele să vină, Klaus Iohannis şi-a făcut apariţia duminică (8 noiembrie), în mijlocul mulţimii.

UPDATE 21.30 După plecarea preşedintelui, un manifestant s-a urcat pe un stâlp, creând panică în jurul celor prezenţi la proteste. Pompierii au reuşit să îl coboare pe acesta în siguranţă.

UPDATE 20.25 Klaus Iohannis s-a retras din Piaţa Universităţii, după aproximativ 20 minute în care agenţii SPP au făcut cu greu faţă oamenilor strânşi în centrul Capitalei.

"Am fost în seara aceasta în Piața Universității și am stat de vorbă cu oamenii. Am văzut foarte multă revoltă, dar și speranța că lucrurile se pot schimba. Le-am spus celor prezenți să aibă încredere și să rămână implicați, doar împreună putem face ca România să devină țara pe care ne-o dorim cu toții", a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Universităţii, duminică seară (8 noiembrie), în jurul orelor 20.00. Preşedintele României a încercat să stea de vorbă cu manifestanţii, care s-au strâns pentru a şasea zi consecutivă, pentru a-şi striga nemulţumirile la adresa clasei politice româneşti. În acest moment, sunt în jur de 2.000 de protestatari care scandează în Piaţă, conform Digi24. Președintele nu s-a grăbit să plece din Piaţă şi a stat minute în şir de vorbă cu oamenii, în jurul său creându-se o busculadă generală.


    foto: captură Digi 24
foto: captură Digi 24

O parte din cei prezenţi la proteste l-au huidut pe Klaus Iohannis, strigându-i să-şi dea demisia. Preşedintele a mers prin mulţime, acesta fiind asalta de zeci de persoane, care se înghesuiau să ajungă la el. De asemenea, mulţi oameni i-au mulţumit că a venit, în timp ce alţii scandau: "Ruşine, ruşine!" sau "Demisia" şi "Nu vă vrem". Demonstranţii s-au plâns şefului statului de greutăţile la care au fost supuşi de-a lungul timpului, iar Klaus a primit şi scrisori cu revendicări de la manifestanţi, relatează România Tv.

Oamenii au început să se strângă de la ora 18.00 în Piaţa Universităţii, dar numărul lor este vizibil mai mic decât în serile precedente. Ei s-au grupat în două, la ora 18.30 câteva zeci aflându-se pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, iar alte câteva zeci în zona fântânilor de la Facultatea de Litere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net