Klaus Iohannis, nemulţumit de decizia CCR. Învinuieşte PSD-ul pentru situaţie: «Refuză să accepte că a pierdut»

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis învinuieşte PSD pentru situaţia creată
Klaus Iohannis învinuieşte PSD pentru situaţia creată

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut luni, 24 februarie, o conferinţă de presă în care a atacat decizia luată de CCR potrivit căreia este nevoit să nominalizeze p nouă persoană pentru postul de prim ministru, desemnarea lui Lodovic Orban fiind una invalidată.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să nu comenteze pe subeictul deciziei luate de către CCR, însă a menţionat că aşteaptă cu deosebit interes motivarea deciziei pentru a înţelege care a fost raţionamentul care i-a împins pe membrii CCR să respingă nominalizarea lui Ludovic Orban la postul de prim ministru. 

”Ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor, în aceste zile cât ţara are nevoie de acţiune politică responsabilă şi nu de politicieni care să o ducă mai adânc în criză. (...) Vedem un PSD obsedat de putere care refuză să aceeepte că a pierdut legitimitatea de a guverna. Este verdictul oamenilor”, afirmă preşedintele.

”Cea mai legitimă soluţie este revenirea cât mai repede la votul cetăţenior şi crearea unei majorităţi caabile să guverneze pentru cetăţean. avem nevoie de un nou legistativ”, a precizat Iohannis.

”Nu putem continua aşa cu blocaj perpetuu cu guverne demise trimestrial. Vedem că PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor şi acum vrea să-i împiedice să-şi facă treaba pe cei care vor şi ştiu ce trebuie făcut în România”, a continuat şeful statului. 

Mai mult decât atât, el a subliniat că situaţia incomodă generată de către inconştienţa PSD trebuie să înceteze cât mai repede posibil. 

Situaţia este extrem de serioasă, nu comentez decizia CCR, dar evident că voi pregăti demersuri concrete pe care le voi anunţa când am luat aceste decizii”, a subliniat preşedintele.

CCR a a admis sesizarea PSD, iar Klaus Iohannis este nevoit să facă o nouă nominalizare 

Vă reamintim că CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, argumentul Curţii fiind că desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net