Klaus Iohannis nu îl vrea pe generalul Scarlat la şefia Armatei. Cum a motivat refuzul

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis FOTO: Arhiva personală
Klaus Iohannis FOTO: Arhiva personală

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că CSAT nu a aprobat propunerile ministrului Apărării pentru şeful Armatei, pe generalul Dumitru Scarlat, situaţie care a fost generată de incompetenţa PSD. Preşedintele a anunţat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de şef al Armatei pentru generalul Nicolae Ciucă.

"Această propunere făcută de ministrul Apărării nu respectă rigorile legii. În consecinţă, CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării. O situaţie foarte neplăcută care arată o dată în plus, dacă ar fi fost nevoie, că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale ţării”, a afirmat preşedintele Iohannis, după şedinţa CSAT. 

Preşedintele a subliniat că, practic, nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcţia de şef al Statului Major al Arm, deci nu există o propunere pentru şeful Armatei, mandatul generalului Nicolae Ciucă încheindu-se pe 31 decembrie. 

”România nu poate să rămână fără şef al Armatei. Această situaţie genrată de incompetenţa PSD trebuie rezolvată. După şedinţa CSAT, am rezolvat-o. Am luat decizia şi am semnat şi trimis spre publicare decretul prin care se prelungeşte mandatul de şef al Armatei pentru generalul Ciucă. Generalul Ciucă, un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase, şi bine ar fi fost ca această chestiune să-şi fi găsit mai repede soluţionarea, dar în continuare cred că Armata României trebuie să ştie cine o conduce şi cum o conduce”, a anunţat preşedintele.

CSAT s-a reunit ”pentru a analiza solicitările ministrului Apărării Naţionale referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României”, potrivit Administraţiei prezidenţiale. 

Este posibil ca preşedintele Iohannis şi premierul Dăncilă să fi avut şi o discuţie separată despre propunerile de remanieri de la Dezvoltare Regională şi Transporturi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net