Klaus Iohannis obligat să o revoce pe șefa DNA! CCR a dat dreptate Guvernului

Ultima actualizare:

    Președintele CCR, Valer Dorneanu este fost lider PSD
Președintele CCR, Valer Dorneanu este fost lider PSD

Curtea Constituţională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi anunță news.ro. Curtea Constituţională a admis sesizarea Guvernului privind existența un conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei, Tudorel Toader şi preşedintele Klaus Iohannis, ca urmare a respingerii de către şeful statului a cererii de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Președintele Klaus Iohannis a precizat îainte de aflarea deciziei, că, indiferent de decizia judecătorilor constituționali, va aștepta motivarea Curții.

”Indiferent ce va decide Curtea, voi aştepta decizia, voi aştepta motivaţia, voi citi şi voi acţiona în consecinţă”, a afirmat Klaus Iohannis potrivit news.ro.

Pe 19 mai, au avut loc pledoariile în această speță în fața CCR. Atunci, din partea Guvernului Dăncilă a pledat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în timp ce Preşedinţia a fost reprezentată de consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu.

În 22 februarie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat declanşarea procedurilor de revocare din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi. Ca motivație pentru schimbarea șefei DNA, Toader a prezentat un raport de 36 de pagini, cu 20 de puncte, care prezintau 20 de “categorii de acte şi fapte” din perioada februarie 2017 - februarie 2018.

În replică, în 16 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA, spunând că motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net