Klaus Iohannis, plimbare cu bicicleta în Herăstrău. Declarațiile președintelui

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis, plimbare lejeră de vară, în parcul Herăstrău Foto: Inquam Photos
Klaus Iohannis, plimbare lejeră de vară, în parcul Herăstrău Foto: Inquam Photos

Klaus Iohannis a ieşit în această seară, luni, 23 aprilie, la o plimbare cu bicicleta prin Parcul Herăstrău, declarând pentru reporterii care l-au întâmpinat, că traficul bucureștean este infernal, indiferent de vreme şi că se impun "măsuri serioase".

Îmbrăcat ca pentru temperaturile ridicate de afară, cu pantaloni lejeri, de culoare deschisă, şi cu un tricou negru, președintele României a decis să profite de timpul frumos și a ieşit la o plimbare cu bicicleta în zona Parcului Herăstrău. Observat ulterior de jurnaliști, acesta a stat de vorbă cu reporterii și a abordat mai multe subiecte, în măsura în care a fost întrebat: mutarea ambasadei României la Ierusalim, neînţelegerile dintre Guvern şi BNR sau sesizarea CCR în ceea ce privește refuzul său de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea DNA. „Observând vremea splendidă de primăvară, am decis să fac o plimbare. Traficul este infernal indiferent de vreme. Se impun măsuri serioase de îmbunătăţire a infrastructurii. (...) Aş vrea mai multă lume pe jos şi mai multă lume pe bicicletă. Am făcut 3 minute de la reşedinţă până aici, m-am salutat cu câţiva şi am văzut feţe surprinse”, a declarat Klaus Iohannis pentru jurnaliștii care l-au aşteptat la Arcul de Triumf.


    Președintele Klaus Iohannis, la plimbare cu bicicleta Foto: Inquam Photos
Președintele Klaus Iohannis, la plimbare cu bicicleta Foto: Inquam Photos

În ceea ce privește posibila mutare a ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, seful statului a declarat: „Am avut o discuţie destul de lungă. Am discutat cu mai multă lume. Înţeleg că guvernul a vrut să aibă un fel de platformă de discuţie pe această temă. E o discuţie exploratorie. Dacă e aşa, nu e greşit. De acolo până la o mutare efectivăe o cale lungă. Noi respectăm legislaţiia internaţională. Noi suntem membri ONU şi ONU abordează clar această chestiune. Există numeroase rezoluţii ONU care spun clar că până nu se înţeleg cele două părţi nu se vor muta ambasade la Ierusalim.“ Acesta a comentat și situația de vineri, când prim-ministrul Viorica Dăncilă nu i-a răspuns la telefon timp de trei ore, atunci când șeful statului a dorit să dezbată cu aceasta subiectul mutării ambasadei. „Ştiţi, dacă ar fi un domn prim-ministru, i-aş spune ceva. Fiind o doamnă, mă abţin!”, a susținut acesta. 

De asemenea, șeful statului a mai criticat și unele argumente ale coaliţiei PSD-ALDE, legate de subiect: „Argumentul logistic nu are sens.Tuturor le-ar fi uşor să lucreze lângă domiciliu, dar nu ţine. UE areo linie clară. Nimeni din UE nu-şi mută ambasada până nu se lămuresc părţile de acolo“, a mai spus Iohannis.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net