Klaus Iohannis, cel mai dur atac la Victor Ponta din această campanie

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis și Victor Ponta au rămas în cursa finală pentru alegerile prezidențiale din 2014fotografii: Click!
Klaus Iohannis și Victor Ponta au rămas în cursa finală pentru alegerile prezidențiale din 2014fotografii: Click!

Klaus Iohannis spune, referitor la dezbaterile televizate stabilite de Victor Ponta, că nu poate accepta o astfel de infatuare, că premierul confundă universitatea cu căminul cultural și că dacă nu acceptă dezbaterea la Universitatea Timișoara pot merge la facultatea unde Ponta și-a luat doctoratul.

Întrebat, joi, într-o conferință de presă la Cluj-Napoca, dacă a convenit cu Victor Ponta să participe la o dezbatere şi de ce ar fi la Timişoara, şi nu la Cluj, Klaus Iohannis a afirmat că Ponta şi echipa acestuia au stabilit să fie patru dezbateri, fără să negocieze cu staff-ul său, potrivit mediafax.ro.

Iohannis a spus nu poate accepta ”o astfel de atitudine de infatuare din partea unui candidat”.

"Ar fi foarte bine şi la Cluj. Candidatul Victor Ponta şi echipa lui s-au aşezat şi au spus: «Noi conducem ţara, ce naiba, stăm noi după sasul acela? Nu se poate». Au stabilit ei că trebuie să fie patru dezbateri la televiziuni, la ora x şi y. Infatuare de prim-ministru... Nu aşa se face într-o democraţie, se negociază, nu e o harababură acolo, e o dezbatere în faţa naţiunii. Nu mi s-a părut just şi nu pot accepta o astfel de atitudine de infatuare din partea unui candidat. Am avut o invitaţie de la Universitatea de Vest din Timişoara, ar fi un loc excelent, un loc potrivit. Dar Ponta confundă universitatea cu căminul cultural la nivel domniei sale de doctorat... Dacă nu doreşte Universitatea de Vest din Timişoara, putem merge la UBB, la Universitatea Bucureşti, la Facultatea de Drept, unde şi-a luat doctoratul. Sper să reuşim să facem o dezbatere publică, voi avea eu grijă să existe o astfel de dezbatere", a spus Iohannis.

El a afirmat că îşi imaginează o dezbatere pe o platformă publică, la care are acces absolut toată lumea, "indiferent dacă lucrează pentru cea mai pontistă televiziune de ştiri sau pentru cel mai anti-Iohannis loc".

"Să existe aceleaşi şanse", a conchis Iohannis.

Victor Ponta l-a invitat pe Klaus Iohannis la emisiunile televizate la care va participa, luni, marţi, miercuri şi joi, la B1, Realitatea TV, România TV şi Antena 3.

Iohannis: "Ponta e un pericol pentru România"

"Îmi permit să afirm că Victor Ponta este un pericol pentru România, pentru democraţia din România, prin modul în care ştie să conducă propriul partid şi felul cum reacţionează la problemele societăţii şi cum vrea să deturneze natura problemelor. Este un pericol pentru economia românească, promite pomeni în stânga şi dreapta, dar este incapabil să prezinte proiectul de buget pe 2015, aceste lucruri duc la împovărarea populaţiei, economia se va contracta, iar în 2015 vom plăti nota de plată pentru campania electorală deşănţată a lui Ponta. Este un pericol pentru orientarea pro-occidentală şi euro-atlantică a României, prin felul în care conduce Guvernul şi, Doamne fereşte, ar conduce şi statul, ne îndepărtează de idealurile care ne leagă de partenerii noştri din Europa şi SUA", a afirmat Klaus Iohannis.

Liderul ACL a spus că Victor Ponta susţine că există excedent bugetar.

"Trebuie schimbat acest guvern ineficient, un guvern care promite, care a tăiat investiţiile şi a băgat economia în ceaţă şi culmea, şi vine acelaşi domn Ponta, mare specialist în economie, şi ne spune că este excedent bugetar. E normal că, dacă nu ai fost în stare să cheltuieşti banii pe investiţii, ai rămas cu banii în buzunar, ca fraierul", a pus Iohannis.

"Dacă ar fi ales Victor Ponta preşedinte, justiţia ar fi aservită corupţilor, să ne trezim cu toţi corupţii amnistiaţi şi graţiaţi", a afirmat Iohannis.

Candidatul ACL a caracterizat drept "un mariaj contra naturii cel între PSD şi PRM, prin intermediar", considerând că este "un semnal extrem de prost pentru noi, din Ardeal".

"Nici nu s-a încheiat înţelegerea şi iese Vadim Tudor să spună că de ce i-au arestat pe Adrian Năstase şi Hrebenciuc şi că trebuie să dăm drumul la toţi corupţii şi la toţi condamnaţii. E foarte periculos, acest fapt m-a dus la concluzia că Ponta este un real pericol pentru democraţia din România", a subliniat Iohannis.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net