Klaus Iohannis a primit amendă pentru declarații discriminatorii la adresa maghiarilor. Va depune contestație

Ultima actualizare:

    Klaus Ionahannis consideră decizia ca fiind una profund politică și o va contesta în instanță
Klaus Ionahannis consideră decizia ca fiind una profund politică și o va contesta în instanță

Klaus Iohannis a primit amendă 5.000 de lei din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Președintele României a fost sancționat pentru afirmatia „PSD luptă să dea Ardealul ungurilor”. Declarația a fost făcută în contexul scandalului izbucnit recent în Parlament pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc. Președintele țării va contesta amenda în instanță.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis sancționarea cu 5.000 de lei a președintelui Klaus Iohannis pentru „discriminare și încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională" prin afirmațiile despre proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, când a vorbit de un troc PSD - UDMR „pentru a da Ardealul ungurilor", transmite Radio Europa Liberă România. Iată care a fost declarația integrală a președintelui, considerată discriminatorie la adresa ungurilor:

„Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD).Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!”.

Klaus Iohannis va contesta amenda în instanță

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis va contesta decizia CNCD de a amenda declarațiile sale privind Ținutul Secuiesc. Președintele Klaus Iohannis spune că decizia "este una profund politică", transmite Digi24. "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă", arată poziția Administrației Prezidențiale.

Ciolacu, despre declarațiile președintelui: „Petarde grosolane” 

Peședintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a scris miercuri un mesaj pe Facebook în care îi cere președintelui Klaus Iohannis „scuze publice” după decizia CNCD de azi.

„Președintele Iohannis are obligația de a-și cere public scuze și de a promite românilor că nu va mai încerca să-și țină partidul în viață cu teme nedemne pentru un președinte european. Derapajul președintelui privind Ardealul a fost sancționat astăzi de CNCD. Un gest necesar, dar simbolic. Din păcate, răul pe care Iohannis l-a făcut prin discreditarea funcției prezidențiale rămâne imens. Președintele ar fi trebuit să știe că, în Europa sec. XXI, nu mai poate veni cu asemenea petarde grosolane în spațiul public. A făcut România de râs în toate cancelariile europene!”, se mai arată în același mesaj.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net