Klaus Iohannis a promulgat bugetul chiar dacă parlamentarii n-au schimbat nimic

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a rămas fără cale de atac, alșa că a promulgat legea bugetului pe 2019foto: arhiva Click!
Klaus Iohannis a rămas fără cale de atac, alșa că a promulgat legea bugetului pe 2019foto: arhiva Click!

Războiul pe buget s-a încheiat cu capitularea președintelui Klaus Iohannis, care nu a mai avut nicio cale de atac și a fost nevoit să promulge legea trimisă de Parlament fără nicio modificare față de varianta pe care președintele României o respinsese în urmă cu o săptămână.

Președintele a promulgat, vineri, 15 martie, bugetul pe 2019. Iohannis nu a mai avut nicio cale de atac, după ce CCR a respins sesizarea șefului statului, iar Parlamentul a trimis înapoi legea fără nicio modificare.

Iohannis a lansat un nou atac la adresa partidului de guvernământ, subliniind că ”PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României”.

„PSD a picat și ultimul test al responsabilității. Legea Bugetului de stat, pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din conținutul său, a ajuns la promulgare neschimbată. O zi, o singură zi, atât a alocat PSD, în Parlament, pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru țară. Este nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea-voință refuzul PSD de a repara un buget care, în mod evident, va genera efecte negative în economie, resimțite, din păcate, de cetățeni”, a declarat președintele României.

Iohannis, critic cu prevederile bugetare privind pensiile

Iohannis a fost foarte vehement în privința prevederilor bugetare privind pensiile. ”Constat că la Guvern se trăieşte de-a dreptul într-o lume paralelă. Nu, doamnă prim-ministru, nu aţi mărit nimic anticipat! Încetaţi să-i mai amăgiţi pe români şi citiţi propriul dumneavoastră program de guvernare! Da, acela din scoarţă în scoarţă! Acolo scrie clar că, în 2018, punctul de pensie va fi 1.100 lei, iar în 2019, şi da, suntem în 2019, va fi 1.265 lei. Ştiţi cât este punctul de pensie acum? Nu, nu este 1.265 lei, aşa cum aţi promis şi cum scrie în programul dumneavoastră de guvernare! Este 1.100 lei. Abia în septembrie, cu creşterea pe care aţi promis-o şi pe care, sincer nu ştim dacă o veţi respecta, va creşte la ce aţi promis pentru tot anul, 1.265 lei. Deci, pentru anul 2019, creşterea pensiilor este doar la un sfert din ceea ce aţi promis şi doar pe ultimul trimestru”. 

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net