Klaus Iohannis a respins toate propunerile de miniștri. «Un guvern PSD nu este potrivit pentru România»

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a respins toate propunerile de miniștri și a enunțat „o soluție de tranziție care să înlocuiască actualul guvern”Foto: Captură Video
Klaus Iohannis a respins toate propunerile de miniștri și a enunțat „o soluție de tranziție care să înlocuiască actualul guvern”Foto: Captură Video

Președintele României a anunțat prin intermediul unui discurs, miercuri, 28 august, că a respins toate cele trei propuneri de miniștri venite de la guvern: Dana Gârbovan la Justiție, Iulian Iancu vicepremier și Șerban Valeca la Educație și a enunțat ideea unui nou guvern de tranziție care să înlocuiască guvernul Dăncilă dacă acesta nu trece de votul de încredere din parlament.

Într-o declarație de presă la Cotroceni, Klaus Iohannis a spus că „dacă noua configurație a Guvernului nu va fi aprobată (de Parlament – n.r), îi asigur pe români că există soluții corecte, democratice și constituționale pentru ca România să nu intre într-o criză profundă.

 Dacă vor să dea dovadă de responsabilitate toți cei care înțeleg că această guvernare toxică nu mai poate continua, există suficiente voturi în Parlament pentru a susține chiar și o soluție de tranziție, care să înlocuiască actualul guvern și care să oprească dezastrul actual”.

Iohannis a criticat PSD și ALDE în discursul său, dar nu a făcut referire nici un moment la o moțiune de cenzură – soluția cea mai sigură pentru a dărâma guvernul Dăncilă. În schimb, el a cerut guvernului să meargă în Parlament pentru votul de încredere cerut de Constituție în cazul schimbării culorii politice. Problema e că în acest scenariu, în care Dăncilă are 45 de zile la dispoziție pentru a veni în fața Parlamentului, un vot al legislativului împotriva guvernului nu duce automat la căderea guvernului, potrivit g4media.ro.

„În primul rând, nu accept nici o propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că acest guvern și-a schimbat componența politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur și simplu inacceptabile. Așadar, resping în integralitate remanierea propusă de premier”, a susținut președintele României în discursul său. 

Șeful statului a mai spus că România are nevoie de o schimbare autentică, pentru a pregăti o nouă guvernare, și de o majoritate politică largă și proeuropeană pentru relansarea țării.

„În continuare sunt convins că un guvern PSD nu este potrivit pentru România și nu poate să rămână în funcțiune. Această guvernare toxică este încă ținută în viață de configurația parlamentară votată în decembrie 2016”, a mai spus Iohannis. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net