Preşedintele României Klaus Iohannis va călători în Marea Britaniw marţi, 3 decembrie, unde va fi primit de Regina Elisabeta a II-a, în cadrul recepţiei oferite de suverană în onoarea şefilor de stat şi de guvern participanţi la Reuniunea NATO la Nivel Înalt.


Conform unui comunicat emis de Administraţia Prezidenţială, Klaus Iohannis va participa marţi, începând cu ora 20, la „recepția oferită de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a în onoarea șefilor de stat și de guvern participanți la Reuniunea NATO”. Recepţia va avea loc la Palatul Buckingham. 

Klaus Iohannis va fi primit de Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham

Preşedintele va participa mai apoi și la o recepţie informală oferită de prim-ministrul Regatului, Boris Johnson, ținută tot în onoarea șefilor de stat și de guvern participanți la Reuniunea NATO. Aceasta va avea loc în data de 4 decembrie, la The Grove, Watford.

„Reuniunea de la Londra va fi ocazia pentru şefii de stat şi de guvern din ţările aliate să abordeze provocările actuale şi viitoare în materie de securitate şi să vegheze ca NATO să continue să se adapteze pentru a putea asigura securitatea populaţiei sale de aproape un miliard de persoane”, a anunţat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit Agerpres.

Gazdă a summitului pentru aniversarea a 70 de ani ai Alianţei, Marea Britanie, unde s-a aflat primul cartier general al NATO, urmează să părăsească UE şi să redevină o ţară terţă pentru partenerii săi. „Brexitul va schimba relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană, dar nu şi cu NATO”, susţinea Jens Stoltenberg.

originalprimireasrcharlesprintdewales842147900.jpg

Klaus Iohannis s-a mai întâlnit în trecut cu membrii familiei regale britanice

 

 
 
Loading...