Klaus Iohannis, în vizită la call-center-ul DSP Bucureşti. Ce spune despre testarea de urgență a angajaților

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a făcut o vizită la Call Center DSP BucureştiFoto: News.ro
Klaus Iohannis a făcut o vizită la Call Center DSP BucureştiFoto: News.ro

Președintele Klaus Iohannis a vizitat duminică, 29 noiembrie, centrul DSP București de la Arena Națională. Șeful statului a subliniat faptul că măsurile luate de autorități încep să dea rezultate, pentru că numărul infectărilor zilnice a scăzut, dar a dat explicații și cu privire la testarea de urgență a voluntarilor, făcută sâmbătă dimineața, înaintea vizitei sale.

Click! a scris despre testarea cu scandal de la centrul DSP București, înaintea vizitei lui Klaus Iohannis. Potrivit surselor noastre, medicii, asistenții detașați dar și voluntarii au fost chemați pentru o testare de urgență, în caz contrat urmând să li se interzică să vină la serviciu și să le fie tăiată o zi de muncă. Întrebat azi despre această situație, Klaus Iohannis a spus că a fost vorba despre „o acțiune voluntară de testare”. „Mulți s-au testat și mi se pare un lucru foarte bun”, a declarat președintele, potrivit Libertatea.ro.

Declarații Klaus Iohannis, după vizita la call-center-ul DSP Bucureşti

„Am găsit acum, în această tură, foarte mulţi oameni şi tineri şi în plină putere. Am vorbit cu  mulţi dintre ei şi toţi sunt foarte hotărâţi să-şi continue treaba. Foarte mulţi sunt voluntari, studenţi la medicină şi am apreciat foarte mult această implicare. Îi felicit şi sunt convins că ei vor fi foarte buni medici după ce îşi termină studiile. Am găsit şi rezidenţi, şi medici şcolari, şi medici de la DSP”, a afirmat Iohannis.

"Măsurile luate de guvern încep să dea rezultate"

Şeful statului a precizat că a dorit să ştie care esre reacţia oamenilor care sună la call-center şi a constatat „abordarea calmă şi profesionistă” a celor care răspund la telefoane. „Îi felicit pe toţi cei care au iniţiat şi cei care continuă o muncă foarte foarte complicată aici. Putem să observăm în ultimele zile -  cum am mai spus, dar acum devine din ce în ce mai evident  - că măsurile de restricţie luate de Guvern încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puţin două săptămâni, deci suntem pe un platou, însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Prea mjulţi români bolnavi ajuns într-o stare gravă sau foarte gravă”, a afirmat preşedintele.

Klaus Iohannis a făcut un apel la solidaritate cu personalul medical care „lucrează enorm pentru a trece România peste această pandemie” şi cu voluntarii. „Cred că suntem chiar obligaţi să fim solidari cu ei şi să respectăm normele care sunt impuse”, a subliniat preşedintele. Acesta a precizat că prin respectarea măsurilor care sunt impuse acum, românii vor putea avea sărbători de iarnă „fără restricţii suplimentare”.

Citește și:

Testare cu scandal la DSP înainte de vizita lui Klaus Iohannis, la Arena Națională. Medicii și asistentele s-au opus recoltării de probe

Adrian Streinu-Cercel: „Pandemia este scăpată de sub control în România. Carantina e o făcătură”

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net