Klaus Iohannis a lansat un apel pentru a convinge românii să iasă la vot în 26 mai, când sunt alegerile europarlamentare, dar și referendumul pentru Justiție. Președintele a transmis un mesaj prin intermediul paginii sale de Facebook, în care nu a uitat să "înțepe" PSD-ul.


"Referendumul și alegerile europarlamentare sunt, ambele, despre viitorul nostru, al românilor. Umblă politicieni prin țară să spună că votul din 26 mai nu este important. Ba da, pentru români este foarte important să dea un răspuns clar atacurilor pesediste asupra justiției. În loc să se preocupe de problemele țării, PSD a avut în cap de la bun început doar să rezolve dosarele hoților cocoțați în vârful statului. Noi nu suntem un neam de hoți, suntem un popor care vrea justiție dreaptă și trebuie să ne eliberăm de această guvernare eșuată și toxică a PSD. Într-o democrație, lucrurile se schimbă prin vot. Iar dacă vrem schimbare, pe 26 mai votăm", a fost îndemnul președintelui României.

Care vor fi întrebările de  la referendumul din 26 mai

referendum_26_mai.jpg

referendum 26 mai
În 26 mai are los și referendumul pentru Justiție
Foto: Facebook

 

Pe lângă alegerile europarlamentare, românii care se prezintă la vot în 26 mai, au de răspuns și unor întrebări legate de schimbările din Justiție. Cetăţenii sunt chemați la vot să răspundă cu „Da” sau „Nu” la cele două întrebări stabilite pentru referendum.

1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?

Loading...