Kovesi este acuzată de trei abateri disciplinare

Ultima actualizare:

    Laura Codruța Kovesi, procuror-șef DNA
Laura Codruța Kovesi, procuror-șef DNA

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi trebuie să răspundă unor acuzații grave. Inspecția Judiciară au anunțat că a identificat trei abateri grave.

Inspecția Judiciară anunță că a demarat o acțiune disciplinară, pentru trei abateri, față de șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

O acțiune similară a fost începută și față de Marius Constatntin Iacob, adjunctul lui Kovesi, scrie hotnews.ro. Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistraților în cauză.

Este vorba despre celebra înregistrare în care Kovesi spunea: ”să decapăm până ajungem la domnul premier”, de mailuri în care Kovesi foloseasa expresii nepotrivite despre subalternii săi, potrivit digi24.ro.

În înregistrare, șefa DNA vorbește cu procurorul Jean Uncheșelu.

”Uncheşelu (procurorul Jean-Nicolae Uncheşelu, care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinarii - n.r.), ştiţi ce-mi doresc: să "decapaţi" instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. (...) Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce s-a întâmplat. Doamne, m-am uitat şi eu pe datele statistice, unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineaţa până seara şi am făcut aşa un pic o... (...) DNA-ul aşa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanţă foarte mare. Posturi în plus avem, poliţişti în plus avem, specialişti în plus avem, dosare avem.

Înseamnă că sunt alte cauze şi am vrut să stăm un pic de vorbă să vedem. M-am uitat puţin pe situaţiile astea. Sunt unele chestiuni îngrijorătoare. Sunt dosare de 6-7 ani cu urmărire penală începută şi care nu e soluţionată. Au venit şi la acelaşi procuror şi a mai venit cineva sau alt dosar. Urmărirea penală începută. La fiecare ştiţi ce aveţi în lucru. Dar altceva mă îngrijorează, că la asta cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm! De două luni, unii din ei  liberi, nu iese niciun rechizitoriu. Numa unii şi aceiaşi fac dosare. Unii s-au încurcat cu legea şi-au făcut trei rechizitorii anu trecut, mamă ce mult am lucrat, suntem tari. Cu trei rechizitorii nu facem treabă", ar spune Codruţa Kovesi, potrivit înregistrării.

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net