L-au găsit cu laţul de gât când au venit la slujbă

Ultima actualizare:

    Chinuit de singurătate şi de lipsa unui loc de muncă, un bărbat din Târgovişte s-a sinucis chiar de Ziua Crucii
Chinuit de singurătate şi de lipsa unui loc de muncă, un bărbat din Târgovişte s-a sinucis chiar de Ziua Crucii

Descoperire cumplită chiar în Ziua Crucii! Venit vineri, dis-de-dimineaţă, înaintea enoriaşilor, la biserica “Izvorul Tămăduirii” din Târgovişte, un preot pensionar s-a îngrozit: la intrarea în sfântul lăcaş se afla un om spânzurat. Părintele a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112, iar poliţiştii au efectuat primele cercetări.

Credincioşilor veniţi la slujbă nu le venea să creadă că un om a decis să-şi pună capăt zilelor în curtea bisericii, chiar în zi de mare sărbătoare. Sosit cu o ambulanţă, un echipaj medical a constatat decesul, prin spânzurare, al persoanei în vârstă de 60 de ani. Poliţiştii au demarat cercetările şi au deschis dosar penal, iar primele indicii pledează pentru sinucidere. 

Biserica “Izvorul Tămăduirii” din Târgovişte, unde bărbatul se adăpostea într-o cameră pusă la dispoziţie de preoţi
Biserica “Izvorul Tămăduirii” din Târgovişte, unde bărbatul se adăpostea într-o cameră pusă la dispoziţie de preoţi

“El trăia aici, la biserică”, povesteşte unul dintre enoriaşi pentru targovistenews.ro. “Îi dăduseră preoţii o cameră. Nu mai avea unde să stea, fiindcă fusese aruncat în stradă. Îi dăduseră şi o masă la cantina bisericii. Singurătatea asta l-a împins să se spânzure în zi de sărbătoare”, adaugă omul. “I-a murit soţia acum doi ani şi era singur. Nu avea nici pensie, aşa că a fost primit aici, la biserică. La zi mare, Satana a stat de capul lui”, spune o femeie. „Era abătut tot timpul”, îşi aminteşte o altă enoriaşă.

Cel mai probabil, bărbatul suferea de depresie, după moartea soţiei, în urmă cu aproape trei ani, şi ar fi fost alungat din casă de copii, scrie incomod-media.ro. Victima se adăpostea într-o încăpere pusă la dispoziţie de preoţii din parohie. El lua o masă caldă la o cantină socială. Preoţii nu-şi explică decizia bărbatului, mai ales că-l sfătuiseră să se liniştească şi să se roage pentru sufletul soţiei lui.

Au stat la coadă să se închine la Sf. Cruce

Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși. Sute de credincioși au fost ieri la Biserica Sf. „Înălțarea Sfintei Cruci și Sfântul Vasile cel Mare” de pe Calea Victoriei din București, unde un fragment din Lemnul Sfintei Cruci s-a aflat încă de joi la acest lăcaș de cult, când au fost purtate în procesiune pe Calea Victoriei. Astfel, vineri, 14 septembrie la hram, de ”Înălțarea Sfintei Cruci”, credincioșii au stat la coadă pentru a se ruga și închina la Lemnul Sfintei Cruci, dar și la moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, scoase în curtea bisericii. Liturghia a fost oficiată de un sobor de preoți, conduși de Înalt prea Sfinția Sa, Timotei Prahoveanul. ”Ne-am rugat la Sf. Cruce și la Sf. Calinic pentru sănătate și pentru a fi apărați de rele”, ne-a spus Maria din București. (T.S.)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net