L-a salvat pe Gabriel şi acum pleacă la mare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nici o faptă bună nu rămâne nerăsplătită. După ce a salvat un băieţel de 3 ani căzut într-o fântână, Marian Becheanu (14 ani), a fost premiat, ieri, de autorităţi, dar şi de patronii unor firme impresionaţi de curajul puştiului. Ei l-au numit pe copil „eroul din Segarcea".

Marian va avea o vară plină. Mai multe instituţii, dar şi oameni de afaceri, au pus mână de la mână şi au strâns bani pentru a-l trimite pe eroul lor la mare şi la munte. Băiatul nu a avut ocazia până acum să vadă alte locuri în afară de localitatea în care s-a născut. Părăsit de mamă de mai mulţi ani, el locuieşte într-o casă modestă cu tatăl şi bunicul lui, care nu au avut posibilitatea să-l plimbe pe Marian.

Băiatul a fost premiat ieri dimineaţă, la şedinţa Colegiului Prefectural Dolj. Reprezentanţii Prefecturii, ai Consiliului Judeţean, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Inspectoratului Şcolar, dar şi oameni de afaceri l-au felicitat pentru curaj, i-au acordat diplome şi l-au aplaudat la scenă deschisă.

"De fiecare dată, vedem la televiziunile naţionale şi pe prima pagină a ziarelor că la noi se întâmplă numai lucruri rele. Acum, acest tânăr ne face să fim mândri, iar noi, Consiliul Judeţean Dolj, vom fi alături de el şi îl vom sprijini", a adăugat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Pentru că Marian a spus că îşi doreşte să devină salvator profesionist, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj i-au oferit băiatului o legitimaţie de acces în toate structurile ISU. La rândul lui, primarul din Segarcea, Nicolae Popa, s-a oferit să îi cumpere lui Cristian haine.

"Mă angajez să îi cumpăr haine, tot ce are nevoie - de la adidaşi, pantofi, până la cămăşi şi tricouri, pentru că are o situaţie financiară mai deosebită", a spus primarul Nicolae Popa. De asemenea, potrivit România tv, directorul unui hipermarket i-a oferit băiatului o bicicletă şi o tabletă, iar o firmă privată i-a acordat o bursă de 500 de lei, pentru următoarele trei luni.

În doar două ore a devenit erou

Elev în clasa a VII-a, Marian Becheanu a dat dovadă de mult curaj sâmbătă, când s-a oferit să-i ajute pe pompieri să salveze un băieţel de 3 ani căzut într-o fântână.

El a intrat în puţul îngust, de circa 30 de centimetri în diametru şi adânc de 15 metri şi la scos la suprafaţă pe micuţul Gabi. Au urmat momente emoţionante. Tatăl copilaşului căzut în fântână l-a îmbrăţişat cu lacrimi în ochi pe Marian şi i-a mulţumit că i-a salvat copilaşul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net