La 12 ani, au furat 12.000 de euro!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au crezut că s-au îmbogăţit! Dacă, de obicei, furau poşete în care găseau câteva sute de lei, de data asta au dat lovitura. Doi puşti din Arad au furat o geantă în care au găsit peste 12.000 de euro! De bucurie, în doar patru zile, au cheltuit 2.000 de euro!

Totul s-a petrecut în urmă cu câteva zile, în centrul Aradului. Cei doi băieţi de 12 şi respectiv 13 ani au ieşit la furat, ziua în amiaza-mare. S-au strecurat intr-un magazin care comercializeaza ferestre si usi termopan, situat pe Calea Victoriei. Au cercetat bine zona şi au zarit pe un cuier o poseta. S-au uitat în stânga şi-n dreapta, s-au asigurat că nici un angajat nu este atent şi au înşfăcat geanta.

Apoi s-au făcut nevăzuţi, aşa încât să nu atragă atenţia asupra lor. Când au ajuns departe de ochii lumii, s-au simţit în siguranţă şi au deschis curioşi geanta, să vadă ce „pradă" au făcut. Au rămas înmărmuriţi. Tocmai se îmbogăţiseră cu 12.420 de euro! Bucuroşi nevoie-mare s-au pus pe cheltuit averea.

Au reuşit să „spargă" doar 2.000 de euro pentru că, după 4 zile, au fost prinşi de poliţişti. Oamenii legii au reuşit să recupereze 10.000 de euro din banii care aparţineau firmei de termopane. Acum, copiii care sunt din localitatea aradeană Sanpetru German, sunt cercetaţi pentru furt calificat, însă având sub 14 ani, nu vor răspunde în faţa legii. În schimb, potrivit Pro Tv, angajata care ţinea banii în poşetă ar putea fi cercetată penal pentru neglijenţă în serviciu, în caz că patronii vor depune o reclamaţie la Poliţie. Între timp, cei doi băieţi vor trebui să înapoieze cei 2.000 de euro pe care i-au cheltuit.

Au dosar penal înainte de buletin

Numărul celor care fură înainte de a fi declaraţi majori creşte de la an la an. Minorii sunt la concurenţă cu recidiviştii adulţi în materie de furturi, iar statisticile arată că numărul copiilor care au dosare penale înainte de a-şi scoate buletin a crescut.

simeon stalpnicul png

„Minorii au o predilecţie către furturi pentru că asta le aduce o sursă imediată de bani. Ei trec de la statutul de atraşi în jocul celor mari la cel de infractori în toată regula. Soluţia internării într-un centru de reeducare este una provizorie: după eliberare, toţi ar trebui monitorizaţi şi integraţi social. Dar lucrul acesta nu se întâmplă, iar cifrele arată că, cel puţin deocamdată, este o problemă fără rezolvare", a spus psihologul Eva Horga, pentru Indiscret.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net