La 4 ani la şcoală! Părinţii au cerut înscrierea copilului în clasa pregătitoare

Ultima actualizare:

    Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare a început din 24 februarie
Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare a început din 24 februarie

Vor să-şi vadă copilul la şcoală, deşi are numai 4 ani. Părinţii unui băiat din Timişoara au cerut înscrierea acestuia în clasa pregătitoare.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş au încercat să le explice părinţilor că acesta este prea mic pentru a se putea integra fără probleme, dar oamenii sunt hotărâţi să-şi trimită copilul din toamnă la şcoală.

Mama copilului e sigură că micuţul, care are acum 4 ani şi 3 luni, se va descurca de minune, mai ales că ştie deja să numere în engleză până la 20.

"Din punct de vedere metodologic suntem obligaţi, cei din comisia judeţeană, să consiliem părintele spre a acţiona în interesul educaţional al copilului. Dacă părintele nu poate fi convins, în situaţia în care el continuă să insiste că minorul este extrem de bine pregătit pentru a intra în clasa pregătitoare, comisia judeţeană va aproba şi va solicita Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţăa Psihopedagogică o evaluare psihosomatica. Aceasta este cea care poate spune cu certitudine dacă este pregatit sau nu să intre în clasa pregătitoare. Pot exista situaţii în care, într-adevăr, micuţii să denote că au o pregătire suficientă şi au acele competenţe acumulate în grădiniţe pentru a le permite accesul spre clasa pregătitoare şi atunci ei vor putea fi înscrişi. În caz contrar, ei vor fi îndreptaţi spre grădiniţă. Insist, evaluarea psihosomatica nu poate fi contestată", a declarat Aura Danielescu, inspector şcolar general adjunct, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net