Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Olt a făcut publică, pentru profesioniştii din sănătate, o informare oficială din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului cu privire la riscurile administrării vaccinului AstraZeneca. Iată la ce trebuie să fie atente persoanele vaccinate cu serul AstraZeneca.


Informarea transmisă deja pe cale oficială către profesioniştii din sănătate vine „de comun acord“ din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) şi a companiei AstraZeneca.

„COVID-19 Vaccine AstraZeneca: beneficiile depăşesc riscurile, cu toate că o posibilă legătură cu cazuri foarte rare de cheaguri sanguine associate cu număr scăzut de trombocite nu poate fi exclusă.

După vaccinarea cu COVID-19 Vaccine AstraZeneca a fost observată foarte rar o asociere de tromboză cu trombocitopenie, în unele cazuri însoţite de sângerare. Profesioniştii din domeniul sănătăţii trebuie să fie atenţi la semnele şi simptomele tromboembolismului şi ale trombocitopeniei”, se arată în informarea citată de Adevărul.

La ce trebuie să fie atenți pacienții cărora le este administrat vaccinul AstraZeneca

Persoanele vaccinate trebuie să solicite asistenţă medicală imediată în cazurile în care, după vaccinare, prezintă simptome precum:

  • dificultăţi de respiraţie,
  • dureri toracice,
  • tumefiere la nivelul membrelor inferioare,
  • dureri abdominale persistente.

De asemenea, orice persoană care, după vaccinare, prezintă simptome neurologice, inclusiv cefalee severă sau persistentă şi vedere înceţoşată, sau care prezintă echimoze (peteşii) în afara locului de administrare a vaccinuui după câteva zile, trebuie să solicite imediat asistenţă medicală.

Citește și:

Marea Britanie. 7 persoane au murit din cauza cheagurilor de sânge după vaccinul AstraZeneca

Ce sunt cheagurile de sânge și de la ce se formează. Au sau nu legătură cu vaccinul AstraZeneca

 
 
Loading...