La masa de Crăciun mâncăm cât pentru 4 zile

Ultima actualizare:

    Nutriţioniştii au descoperit că Sărbătorile ne fac să  devorăm 6.000 de calorii, adică peste 32 de felii de pizza
Nutriţioniştii au descoperit că Sărbătorile ne fac să devorăm 6.000 de calorii, adică peste 32 de felii de pizza

Nu e de mirare că ne îngrăşăm peste măsură de Sărbători! Masa bogată cu preparate din carne de porc, salata de beouf, musacaua, cozonacii, murăturile, vinul şi gustările pe care le devorăm în familie cu prilejul Sărbătorilor conţin 5.906 calorii. Şi dacă mai bem şi o cafea cu lapte am ajuns la 6.000.

Iată cât băgăm în noi la o singură masă plină cu de toate pentru toate gusturile. Cât înseamnă 6.000 de calorii? Având în vedere că un adult trebuie să consume zilnic între 1.800 şi 2.200 de calorii, cantitatea este imensă.

Înseamnă 12 sandvişuri cu hamburgeri şi brânză, 32 de felii de pizza, 22 de pateuri cu carne de porc, 55 de batoane de ciocolată cu biscuit, 26 de gogoşi cu ciocolată şi 118 aripioare de pui. Tradusă în felii de pâine, această cantitate de calorii înseamnă 63 de felii de pâine albă.

Pentru a scăpa de kilele în plus (n.r. ne îngrăşăm în medie 3-6 kg în decurs de o săptămână şi la o singură masă „punem” 210 grame) trebuie să mergem 21,5 ore sau să facem gimnastică la sală 13 ore în continuu. Cel mai puţin mâncăcios dintre noi înfulecă la o singură masă de Crăciun 1.450 de calorii.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net