La opt ani, Andrei îşi caută de lucru ca să-şi întreţină familia!

Ultima actualizare:

    Vrea să se facă doctor  când va fi mare
Vrea să se facă doctor când va fi mare

Andrei duce pe umeri povara unui om mare. Asta nu-l împiedică însă să fie optimist, să zâmbească şi să viseze. În ciuda greutăţilor financiare, este cel mai bun din clasă la învăţătură. Speră să-şi găsească ceva de lucru în weekend, să mai aducă un ban în casă.

Deşi are doar 8 ani, Andrei Ştoiu, din Craiova, a renunţat la viaţa de copil, iar acum se comportă ca un om matur.

De trei luni de zile a rămas singurul bărbat din casă şi trebuie să aibă grijă de surioarele lui, de 1 an şi 8 luni, dar şi de mama lui care în momentul de faţă nu trece printr-o perioadă tocmai bună.

„Mă bucur când le văd pe surioarele mele că sunt fericite. Le iubesc foarte mult şi vreau să fac totul pentru ele“, spune Andrei

simeon stalpnicul png

Tatăl i-a părăsit şi nu s-a mai interesat absolut deloc de soarta lor. Copilul vrea să îşi ajute familia şi să îşi găsească un loc de muncă. Recunoaşte că a mai făcut treabă prin vecini şi a fost răsplătit pentru efortul depus.

Împreună cu familia trăieşte într-o singură cămăruţă sărăcăcioasă care nu măsoară mai mult de zece metri. Chiar dacă duce o viaţă grea, Andrei nu se plânge niciodată „Vreau să ajut oamenii să urce în tramvai, să fac curăţenie, să fac de mâncare sau să-i ajut să se ducă la piaţă. Vreau să fac acest lucru în weekend dintr-un singur motiv: nu vreau să îmi neglijez temele. Ştiu că doar aşa o pot ajuta pe mama, care în ultima perioadă este tot mai tristă. Banii pe care îi avem nu ne ajung decât pentru chirie şi pentru plata facturilor", a spus băiatul.

Andrei se ocupă şi de curăţenie în casă

simeon stalpnicul png

Andrei este elev în clasa a II-a la Şcoala nr. 2 „Traian" din Craiova şi visează să ajungă medic. Băiatul se mândreşte cu carnetul lui de note. La toate materiile are doar foarte bine şi niciodată nu a venit la cursuri cu temele nefăcute „Are multe responsabilităţi pe cap. Este un copil sensibil care simte pe umerii lui greutăţile familiei din care provine.

Cu toate că are foarte multe responsabilităţi, Andrei nu neglijează şcoala. Spune că vrea să ajungă un doctor celebru

simeon stalpnicul png

Am încercat să vorbesc cu el şi am rămas uimită când mi-a spus că vrea să muncească. Mi-am dat seama că are unele probleme financiare în momentul în care a început să plângă că nu a putut să îşi cumpere şi el o carte după care să înveţe", a spus Veronica Dumitrescu, învăţătoarea copilului.

Vecinii lui Andrei sunt uimiţi de puterea de care băiatul dă dovadă. „Tot timpul face treabă. Este un copil responsabil, atât acasă, cât şi la şcoală. Este un exemplu şi pentru noi oamenii mari. Nu ştiu de unde are atâta putere să meargă mai departe. La doar 8 ani se comportă ca un om matur", ne-a spus Gheorghiţa Gheorghe, de 33 de ani.

Trăiesc din 640 de lei pe lună

Mama băiatului nu poate munci pentru că trebuie să aibă grijă de cele trei fetiţe, care sunt prea mici pentru grădiniţă. Singurul venit al familiei Ştoiu sunt alocaţiile copiilor în valoare de 640 de lei.

"În fiecare lună trebuie să achităm 200 de lei la chiria, iar încă 200 de lei sunt facturile. Trebuie să ne descurcăm cu 240 de lei. Cei patru copilaşi pe care îi am sunt totul pentru mine", a declarat Ionela Ştoiu, în vârstă de 32 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
gara de nord jpeg
nadia comaneci tarom jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net