Laura Codruta Kovesi se judecă cu Antena 3

Ultima actualizare:

    Șefa DNA a cerut despăgubiri morale în valoare de un milion de lei pentru acuzațiile de mușamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu
Șefa DNA a cerut despăgubiri morale în valoare de un milion de lei pentru acuzațiile de mușamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a venit, marți dimineața, la Curtea de Apel Ploiești, unde are loc un nou termen în procesul pe care l-a intentat postului de televiziune Antena 3 și mai multor angajați ai acestuia, transmite news.ro.

Laura Codruța Kovesi a ajuns, în jurul orei 8.30, la Curtea de Apel Ploiești, unde se judecă procesul pe care l-a intentat postului de televiziune Antena 3 și mai multor angajați aia cestuia. La instanța ploieșteană a venit, în jurul orei 9.00, și jurnalistul Răzvan Savaliuc, aflat printer cei pe care Kovesi i-a dat în judecată.

Acesta este cel de-al doilea termen al procesului după ce a fost strămutat la Ploiești de la Curtea de Apel Pitești. Termenul anterior s-a încheiat cu o amânare la solicitarea pârâților.

Dosarul în care șefa DNA îi denunță pe jurnaliștii Antenei 3 pentru că ar fi acuzat-o, pe post, de mușamalizarea anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu și care între iunie 2016 și ianuarie 2017 s-a aflat pe rolul Curții de Apel Pitești, a fost strămutat prin deciziea Înaltei Curțide Casație și Justiție. El a fost scos de pe rolul instanței piteștene în 19 ianuarie, fiind pentru a doua oară când instanța supremă a decis strâmutarea procesului.

În 21 aprilie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis strămutarea acestui dosar de la Curtea de Apel București, unde era înregistrat din 29 decembrie 2015 și avusese primul termen în 23 martie 2016. Cererea de strămutare a fost formulată de Mugur Ciuvică, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor și SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat în judecată în nume personal, după afirmațiile făcute pe postul de televiziune în legătură cu dosarul „Bercea – Mircea Băsecu”.

Dosarul trimis la Curtae de Apel Pitești a fost înregistrat în 3 mai 2016, iar primul termen de judecată după strămutare a fost stabilit la 8 iunie 2016.

În 16 octombrie 2015, Tribunalul București a decis ca șefa DNA să primească 250.000 de lei daune morale în dosarul în care a dat în jduecată Antena 3, cerând despăgubiri de un milion de lei pentru acuzațiile de mușamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net