Laurențiu Șerban, medalie de bronz pentru România la Jocurile Invictus

Ultima actualizare:

    Laurențiu Șerban, primul medaliat din delegația RomânieiFoto: Facebook Invictus România
Laurențiu Șerban, primul medaliat din delegația RomânieiFoto: Facebook Invictus România

15 români răniți în Afganistan participă la Jocurile Paralimpice Invictus, o competiție ce durează o săptămână și se desfășoară în Canada, la Toronto. După ceremonia de deschidere de duminică, 24 septembrie, a doua zi a început competiția propriu-zisă. Cu noroc pentru România, căci maiorul Laurențiu Șerban a adus prima medalie pentru delegația noastră.

Acesta a câștigat bronzul în proba de 1500 de metri. Laurențiu Șerban are o proteză la piciorul drept, după ce a fost rănit în 2006, în Afganistan. "Prima medalie a echipei Invictus Romania a fost câștigată luni de maiorul Laurențiu Șerban, care a obținut bronzul la proba de 1.500 de metri. Laurențiu Șerban, căpitanul lotului Invictus România, a fost rănit în Afganistan în anul 2006, în timp ce își scotea colegii dintr-un transportor amfibiu blindat care fusese atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN) transmis AGERPRES.

Marți, 26 septrmbrie, este o altă zi plină pentru români: Costi Slăniceanu, Stanciu Costel și Irinel Matei la proba de ciclism Time Trial; Nicolae Grigore și Manaila Eugen la Powerlifting; Iriciuc Ciprian și Paraschiva Dumitru la canotaj în sală la ergometru; Ionel Eugen Bida și Serban Laurentiu la volei din șezut în echipa Uncuenquered alături de luptători răniți din SUA, Ucraina și Olanda.

Prinţul Harry al Marii Britanii a lansat, în 2014, Jocurile Paralimpice Invictus, special pentru militarii răniţi în război. România participă pentru prima dată, cu 15 militari-eroi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net