Le place la pușcărie! 1.205 infractori s-au întors după gratii

Ultima actualizare:

    Doi deţinuţi închişi în regim de maximă siguranţă au avut o altercaţie spontanăFOTO: Click!
Doi deţinuţi închişi în regim de maximă siguranţă au avut o altercaţie spontanăFOTO: Click!

Au fost liberi mai puțin de două luni. Din cei 3.130 de pușcăriași grațiați, aproape jumătate din ei s-au întors după gratii pentru au comis-o din nou. Au înșelat, au furat, au dat cu parul sau cu cuțitul. Pușcăriile îi așteaptă cu un meniu special de Crăciun și de Revelion.

Chiar dacă autoritățile spun că nu sunt condiții umane în penitenciare, mulți români nu mănâncă și nu sunt asistați medical ca pușcăriașii. Trei mese consistente pe zi este un vis pentru milioane de pensionari.

În acest moment (19 decembrie), prin pușcăriile din țară sunt 23.710 persoane private de libertate, informează Administrația Națională a Penitenciarelor.  În total, de la intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu, au fost eliberați 3.130 de persoane, din care 833 de deținuți au fost eliberați la termen.

Însă, 1.205 s-au întors la ”răcoare”, după ce au tâlhărit, lovit sau au violat. Toți vor primi, în continuare, beneficiul de 5 zile considerate ca executate, la 30 de zile de detenție, atrage atenția Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.  Recidiviștilor nu  le place să fie liberi ori nu știu ce să facă. În orice caz, în pușcării vor avea sărbători frumoase.

Ce mănâncă deținuții

Mâncarea deținuților ține cont de numărul de calorii necesar organismului
Mâncarea deținuților ține cont de numărul de calorii necesar organismului

Un deţinut mănâncă de 4 lei pe zi în România, atât cât rămâne din cei 3.500 de lei alocaţi, după ce sunt plătite salariile angajaţilor, serviciile medicale, transportul şi întreţinerea, arată datele furnizate de ANP.

Până la Crăciun, vor mânca ”normal”: dimineaţa - ceai, biscuiţi, margarină şi marmeladă ori brânză. La prânz au de ales între ciorbă de fasole boabe, ciorbă de văcuţă sau de porc, iahnie de fasole cu cârnaţi, varză cu carne de porc, ghiveci de legume, tocăniţă de cartofi cu organe şi carne de porc, paste cu sos şi cârnaţi.

Meniurile diferă, sunt calculate la un număr de calorii şi au şi preţul exact.

De Sărbători, se vor adăuga ciorbă de porc sau de vită, friptură la grătar, sărmăluțe, gogoși şi cozonac. Desigur, cei mai mulți vor primi și pachete de acasă care vor îmbogăți acest meniu pe care milioane de români nu și-l permit.

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net