Legea anti-fumat, încălcată de politicieni. Mihai Tudose, cu țigara aprinsă în Parlament

Ultima actualizare:

    Politicienii au uitat ce au votatfoto: Captură video
Politicienii au uitat ce au votatfoto: Captură video

Liderii politici ignoră legea anti-fumat, fiind surprinşi în Parlament cu ţigara aprinsă. Printre cei care au pus viciul mai presus de lege se numără actualul premier Mihai Tudose, fostul premier Sorin Grindeanu, dar şi preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău. Iniţiatoarea legii, Aurelia Cristea, spune că foştii colegi din Parlament i-au transmis că nu vor respecta această lege.

Preşedintele executiv al PSD Niculae Bădălău a ieşit luna trecută dintr-o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD fără să-şi dea seama că în mâna stângă avea ţigara aprinsă. Şi-a adus aminte doar în momentul în care jurnaliştii l-au atenţionat că fumează în Parlament.

Actualul premier Mihai Tudose s-a aflat şi el într-o situaţie asemănătoare. A fumat în zona grupului PSD din Camera Deputaţilor pe 27 aprilie 2016, chiar dacă legea aflată în vigoare îi interzicea acest lucru.

Un incident similar l-a avut în prim plan pe fostul premier Sorin Grindeanu. Fumător înrăit, după cum se declară, acesta a fost filmat cu o ţigară în mână chiar în biroul lui Liviu Dragnea. El spune însă că totul a fost legal, deoarece era o ţigară electronică.

„Îmi este foarte greu ca şi fumător, un fumător destul de înrăit, să respect, dar respect. Am stat foarte mult cu ţigări neaprinse azi sau o ţigară neaprinsă şi am fost ajutat de un coleg cu o ţigară cu aburi, care este legală”, spunea fostul premier, potrivit Digi24.

Printre cei care au militat pentru adoptarea legii antifumat în spaţiile publice se numără Liviu Dragnea. După ce s-a lovit de rigorile legii, şi-a nuanţat anul trecut poziţia într-o declaraţie de la Buzău.

„Măsurile din legea antifumat sunt extrem de dure, sunt exclusive, iar fizic, natural nu pot fi respectate și atunci se vor găsi tot felul de mijloace de a fi ocolite. Vă spun cu sinceritate, legea în forma actuală este mult prea dură”, spunea el.

Iniţiatoarea legii spune că nu e o surpriză că foştii colegi parlamentari fumează într-un loc interzis.

„Am văzut colegi fumând în birourile lor din comisii fără niciun fel de problemă şi fără niciun fel de jenă. Este trist să constaţi că legile trebuie respectate doar de cetăţenii simpli, iar cei care le votează, în loc să-şi exercite practic puterea exemplului respectând primii legea, nu o fac”, spune fostul parlamentar Aurelia Cristea.

Legea privind fumatul în spaţiile publice a intrat în vigoare la începutul anului 2016.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net