Legea dării în plată, votată în Senat. E inclusă și Prima casă

Ultima actualizare:

    Programul Prima Casă rămâne în vigoareFoto arhiva Click
Programul Prima Casă rămâne în vigoareFoto arhiva Click

Senatul a decis luni (29 februarie) ca Programul Prima Casă să rămână în continuare sub prevederile Legii dării în plată. De asemenea, o altă decizie adoptată a fost amendamentul cerut de BNR care cerea un plafon maxim de 150.000 de euro pentru valoarea imobilelor cu destinație de locuință.

Senatul a votat în unanimitate de voturi Legea dării în plată, acest lucru a însemnat 119 voturi „pentru” și niciunul „împotrivă”, relatează Mediafax. Totuși, decizia finală rămâne în sarcina Camerei Deputaților.

Adoptarea amendamentului cerut de BNR înseamnă în esență că toți cei care au fost creditați pentru imobile în valoare de până în 150.000 de euro, dar nu le mai pot plăti, pot încheia creditul prin returnarea imobilului.

"Aceşti oameni nu au ajuns în această situaţie doar din vina lor. În perioada în care primeai credit doar cu buletinul, băncile au pus toate riscurile în seama debitorilor, profitând de o legislaţie incompletă şi de absenţa unor reglementări ferme ale BNR", a spus Haralambie Vochițoiu, senator UNPR.

"Băncile sunt cele care câştigă din programul Prima Casă. Ce câştigă cetăţeanul? E ajutat cetăţeanul? Banii care se iau la Prima Casă sunt valoarea şi evaluarea e făcută de bancă a imobilului, a casei pe care o cumpără. Deci dacă i se ia casa, nimeni nu pierde un leu. Dar se pierde câştigul, acel profit de 100% care trebuie făcut cu ajutorul statului. (…) Băncile sunt cele care au nevoie de aceste împrumuturi pentru ca să se întâmple programul Prima Casă", a spus Nicolae Vlad Popa, senator PNL.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net