Legile Justiției: Curtea Constituţională a respins sesizările depuse de USR

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, miercuri (21 februarie), sesizările depuse de USR asupra modificărilor la cele trei legi ale Justiţiei. Erau invocate şi alte motive de neconstituţionalitate faţă de cele sesizate deja de PNL şi de instanţa supremă şi judecate deja de CCR.

Cele trei sesizări formulate de USR au fost respinse de CCR ca inadmisibile, a explicat preşedintele CCR, Valer Dorneanu, citat de news.ro.

Potrivit acestuia, sesizările formulate asupra modificărilor la legile 303 şi 317 au fost respinse pe motiv că nu a fost întrunit numărul de parlamentari necesar pentru formularea contestaţiilor, iar în cazul sesizării asupra Legii 304 a fost depăşit termenul până la care putea fi depusă. 

Sesizările asupre celor trei legi ale Justiţiei modificate în Parlament au fost depuse în 22 ianuarie de USR, care spunea că a descoperit şi alte motive de neconstituţionalitate faţă de cele sesizate de PNL şi de instanţa supremă, scrie news.ro. 

Liderul USR, Dan Barna, afirma că unul dintre argumentele din contestaţiile depuse la CCR este că proiectele încălcă obligaţiile rezultate din aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net