Legiştii hotărăsc cât va mai rămâne liber Năstase

Ultima actualizare:

    Adrian Năstase a încercat să se sinucidă,  miercuri seară, după ce a fost condamnat definitiv la  doi ani de detenţie în dosarul “Trofeul Calităţii”
Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri seară, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul “Trofeul Calităţii”

Năstase se lasă aşteptat la Penitenciarul Rahova. Medicii de la Spitalul Floreasca au decis, ieri, ca transferul fostului premier de la spital la închisoare să fie stabilit de legişti. Aşa că, deocamdată, Adrian Năstase este un om liber.

Adrian Năstase a răsuflat uşurat, ieri, când medicii la Spitalul Floreasca, unde e internat de miercuri seară, au anunţat că decizia transferului trebuie luată de legişti, şi nu de ei şi că fostul prim-ministru rămâne deocamdată în spital.

"Comisia de la spital a stabilit că un eventual transfer al pacientului poate fi stabilit doar în urma evaluării medico-legale. În acest sens, am înaintat adrese Poliţiei Române şi Institutului Naţional de Medicină Legală", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Bogdan Opriţa.

Prin urmare, PSD-istul poate sta liniştit până când legiştii îi vor decide soarta. Iar, procedura de evaluare a pacientului poate dura de la o zi până la şase luni. Mai întâi, se va înfiinţa o comisie medicală din care vor face parte trei specialişti: unul din medicii de la Floreasca, care s-a ocupat de cazul lui Năstase, un medic desemnat din partea Administraţiei Penitenciarelor şi unul din partea Institutului Naţional de Medicină Legală, care va conduce, de altfel, comisia.

Aceştia vor hotărî dacă afecţiunile de care suferă Năstase pot fi tratate în spitalul din cadrul Penitenciarului Rahova. Procedura poate să dureze doar o zi, dacă se iau în considerare doar datele medicale deja existente. În cazul în care se cer analize de sânge mai elaborate, aceasta poate dura de la două săptămâni la şase luni, până ce vor fi disponibile rezultatele.

Avocaţii cer anularea pedepsei de 2 ani de puşcărie

Avocaţii lui Năstase au cerut, ieri, anularea pedepsei de doi ani de închisoare, potrivit rtv.net. Aceştia susţin că faptele pentru care a fost condamnat Năstase s-au prescris şi că, prin urmare, acesta a fost condamnat pe nedrept.

Pe de altă parte, judecătorii au constatat, ieri, în dosarul "Mătuşa Tamara", în care Năstase e judecat pentru corupţie, că nu s-a făcut dovada cu acte a punerii în executare a mandatului de arestare emis pe numele fostului premier, urmând să fie citat la domiciliu pentru termenul din 3 septembrie.

De asemenea, ieri, Tribunalul Bucureşti a hotărât ca cererea de amânare a executării pedepsei lui Năstase să fie judecată în 28 iunie, după ce avocaţii fostului premier au cerut, în 21 iunie, preschimbarea termenului stabilit iniţial pentru 5 iulie.

El a reuşit să-şi ia viaţa de frica puşcăriei

La fel ca şi Năstase, un tânăr din Târgu Jiu a decis că e mai bine să-şi pună capăt vieţii, decât să ajungă la puşcărie. Gorjeanul avea doar 26 de ani.

Tânărul a fost condamnat la peste un an de închisoare cu executare pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără să posede permis.

El a fost găsit de familie, ieri dimineaţă, spânzurat în podul casei părinteşti din localitatea Tămăşeşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net