Lia Olguța Vasilescu va fi propusă de PSD vicepremier și ministrul Dezvoltării

Ultima actualizare:

    Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu face parte dintre fravoriții președintelui PSD, Liviu Dragnea
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu face parte dintre fravoriții președintelui PSD, Liviu Dragnea

Ședință de urgență la PSD pentru stabilirea propunerilor pentru funcțiile de ministru al Dezvoltării și al Transporturilor. Potrivit româniatv.net, surse din partid dau ca sigură nominalizarea pentur prima funcție a Liei Olguța Vasilescu. La Ministerul Transporturilor există doi pretendenți, dintre care șefii partidului vor alege

După anunțul președintelui Klaus Iohannis de respingere a propunerilor de ministru la Transporturi a Liei Olguța Vasilescu și la Ministerul Dezvoltări a lui Ilan Laufer, liderii PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit de urgență la Parlament pentru a stabili cum vor contraataca. Se vorbea chiar de refuzul miniștrilor avizați dehja de Iohannis de a se prezenta la Cotroceni pentur depunerea jurământului. În cele din urmă boicotul nu s-a materializat și s-a mers pe calea unor noi propuneri. Noii miniştri ai Educaţiei, Apărării, Muncii şi Justiţiei Sociale, Economiei, Culturii şi Identităţii Naţionale, Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi Tineretului şi Sportului au depus, marţi, la ora 15.30, jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. Ei s-au întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă și înainte și după ceremonia de depunere a jurământului. La jurământul de la Palatul Cotroceni au participat premierul Viorica Dăncilă și mai mulți membri ai Cabinetului.

Au depus jurământul Ecaterina Andronescu - ministru al Educaţiei, Gabriel Leş - ministru al Apărării Naţionale, Marius Budăi - ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale, Niculae Bădălău - ministru al Economiei, Daniel Breaz - ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale, Alexandru Petrescu - ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Constantin-Bogdan Matei - ministru al Tineretului şi Sportului.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a zăbovit prea mult cu membrii Guvernului Dăncilă 2: a dat noroc cu miniștrii, le-a urat succes și a dispărut, fără a face declarații.

La ora 17.00 a început ședința conducerii PSD, care a stabilit ca Lia Olguța Vasilescu să fie propusă pentru portofoliul de la Ministerul Dezvoltării. De asemenea, s-a stabilit și cine va fi propus pentur portofoliul Transporturilor.

Trezorierul cu 3 Mercedesuri de la partid

După ce Lia Olguţa Vasilescu a fost respinsă de la Transporturi, pesediştii au venit ieri seară cu o nouă propunere: Mircea Gheorghe Drăghici. Deputatul Drăghici este trezorierul Partidului Social Democrat, funcție direct subordonată șefului partidului. Adică lui Liviu Dragnea. Din această postură, el are fel de fel de beneficii printre care şi trei bolizi de lux de care dispune şi el şi soţia lui la orice oră. Astfel, Georgiana Drăghici, conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D pentru care PSD a plătit 324.799 lei, conform newsweek.ro, iar Mircea Drăghici are la scară alte două maşini Mercedes. Prima, Mercedes V Class, a fost cumpărată din banii partidului pe 16 mai 2017 și a costat nu mai puțin de 262.992 lei. Celălalt Mercedes este modelul GLK 250 pentru care partidul a plătit 197.349 lei în data de 24 ianuarie 2018. De asemenea, consoarta cu 15 ani mai tânără a deputatului PSD a mai încasat și peste 1,8 milioane de lei de la PSD, cheltuieli de publicitate, în contul unei televiziuni piteștene pe care o deține, conform aceleaşi surse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net