Peste 800.000 de absolvenți de liceu nu au promovat examenul de Bacalaureat în ultimii șase ani. O situație îngrijorătoare, iar Ministerul Educației a decis ca liceele la care nici un elev nu a luat Bac-ul anul acesta să nu mai poată înființa în 2020 clase de a IX-a.


Rezultatele de la examenele de Bacalaureat din ultimii zece ani sunt tot mai slabe. Ministerul Educației a decis ca liceele la care nici un elev nu a luat Bac-ul anul acesta să nu mai poată înființa în 2020 clase de a IX-a.

În 2018, 43 de licee au avut 0% absolvenți cu diploma de Bac

Potrivit unui Ordinului de Ministru, liceele la care nici un elev nu a luat examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară din 2019 nu vor putea trimite propuneri pentru cifra de şcolarizare pentru clasa a IX-a pentru anul 2020. Este pentru prima dată când performanţa de la examenul naţional este legată de înfiinţarea claselor de liceu. Absolvenții de gimnaziu vor putea opta pentru un alt liceu ori la școlile profesionale.

În 2018, 43 de licee din 23 de judeţe au avut 0% promovabilitate la Bac. Cele mai multe au fost în județele: Harghita și Maramureș - patru licee, Brăila, Călărași, Caraș Severin, Teleorman – trei licee.

Citește și:

Bacalaureat 2019. Cum să te pregătești cu trei luni înainte examen

Bacalaureat 2019. Topul liceelor din țară cu cele mai multe medii de 10

 
 
Loading...