Liderul PMP Eugen Tomac vrea ca persoanele în vârstă să iasă din casă cu Poliţia

Ultima actualizare:

    Preşedintele PMP, Eugen Tomac, cere persoanele de peste 65 de ani să nu poată ieşi din casă decât însoţite de poliţieFOTO: adevarul.ro
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, cere persoanele de peste 65 de ani să nu poată ieşi din casă decât însoţite de poliţieFOTO: adevarul.ro

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, cere autorităţilor să ia măsuri mult mai dure pentru combaterea coronaviruslui. Printre acestea, interzicerea adunărilor mai mari de trei persoane, iar persoanele de peste 65 de ani să nu poată ieşi din casă decât însoţite de poliţie.

Nu mai are părinți și bunici? Preşedintele PMP, Eugen Tomac, cere persoanele de peste 65 de ani să nu poată ieşi din casă decât însoţite de Poliţie.

„Diavolul se ascunde în detalii. Toată societatea este, pe bună dreptate, profund îngrijorată şi speriată de situaţia în care ne aflăm. Cu toate acestea, mulţi români tratează cu superficialitate această ameninţare reală şi refuză să accepte că avem în faţă cel mai mare inamic al sănătăţii noastre. Nu ştii când te îmbolnăveşti, iar, din clipa în care ai contractat virusul şi până dezvolţi simptomele specifice devii agentul diavolului, infectezi oameni sănătoşi fără să ştii”, a scris pe Facebook liderul PMP, Eugen Tomac, citat de adevarul.ro.   

Preşedintele PMP, rămas în Statele Unite după anularea zborurilor către Europa, propune şi zece măsuri mult mai dure faţă de cele din decretul privind instituirea stării de urgenţă: 

„1. Persoanelor de peste 65 de ani să nu le fie permisă părăsirea domiciliului decât în situaţii excepţionale, însoţite de poliţie.

2. Să fie închise toate spaţiile comerciale, restaurante şi cafenele.

3. Restricţionarea transportului în comun la nivel naţional. Să se circule cu autoturismul, dar nu mai mult de 3 persoane.

4. Cetăţenilor să le fie recomandat să nu se întâlnească în grupuri mai mari de 3 persoane.

5. Farmaciile să funcţioneze în regim non-stop (24/24) .

6. Magazinele alimentare să funcţioneze conform unui program prelungit pentru a le oferi cetăţenilor confortul psihologic că au acces la produse pe perioada crizei. În comune şi oraşe, program 7.00- 22.00, în municipii cu peste 50 mii de locuitori în regim non-stop (24/24).

7. Pentru situaţiile în care telemunca nu se poate aplica, să se respecte distanţa de minimum 2 metri între persoanele aflate în acelaşi spaţiu.

8. Toate birourile şi spaţiile unde se desfăşoară activitate lucrativă sa fie dezinfectate riguros, iar angajaţii să folosească dezinfectant la cel mult 30 de minute.

9. Guvernul să achiziţioneze din fondul de rezervă substanţe dezinfectante pe care să le ofere tuturor cetăţenilor pentru a igieniza fiecare apartament şi gospodărie. Primăriile să asigure distribuirea în cel mai scurt timp.

10. Poliţia, jandarmeria şi armata să supravegheze domiciliul celor aflaţi în carantină sau izolare”, precizează Eugen Tomac, citat de adevarul.ro.

Citește și:

Congres PMP. Traian Băsescu se retrage din fruntea partidului. Tomac, noul preşedinte

5 mistere despre virusul care a schimbat lumea. Când vom avea vaccin, când scăpăm, câți ne vom îmbolnăvi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net