Liftieră de la spital, puşcărie pentru şpagă

Ultima actualizare:

    Liftul, loc de negociere pentru şpăgiFoto: Mediafax
Liftul, loc de negociere pentru şpăgiFoto: Mediafax

3, 2, 0, 0. Nu, nu sunt doar butoanele pe care apăsa Maria Străchinescu, liftiera de la Spitalul Judeţean Suceava, ca să-i ducă pe pacienţi la diferite etaje. Cifrele reprezintă şi şpaga pe care o pretindea liftiera ca să-i ajute pe unii să obţină pensie pe caz de boală. Femeia pretindea că are influenţă asupra unor cadre medicale, care pot rezolva problema amatorilor de o pensioară.

Sus-jos, sus-jos! Între parter şi etajul şapte, găsea timp să le promită pacienţilor din Suceava că îi ajută, contra cost, cu o pensie pe caz de boală. Maria Străchinescu, liftieră la Spitalul Judeţean, a fost condamnată de magistraţii Tribunalului Suceava la trei ani şi opt luni de închisoare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă. Judecătorii au mai dispus confiscarea a 1.500 de euro şi a 9.250 de lei de la inculpată. Decizia magistraţilor suceveni nu este definitivă.

Maria Străchinescu e angajată ca liftier în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, având ca atribuţii transportarea salariaţilor din secţiile spitalului, a bolnavilor internaţi, însoţirea permanentă a cabinei şi asigurarea curăţeniei.

“Alo, alo, vreţi  o pensie?”,  pare să spună liftiera  Maria Străchinescu
“Alo, alo, vreţi o pensie?”, pare să spună liftiera Maria Străchinescu

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 – 2015, inculpata a pretins şi primit, în mod direct, de la şase persoane, suma totală de 2.000 de euro şi 9.250 de lei, pentru sine sau pentru alte persoane. Femeia sugera că are influenţă asupra unor cadre medicale din spitalul sucevean, scrie adevarul.ro. 

Maria Străchinescu a primit mită de la V.P. şi D.P., respectiv sumele de 1.000 de euro (în martie - aprilie 2015) şi 500 de euro (în mai – august 2015), promiţând că îi va determina pe medicii de la Spitalul Judeţean Suceava să-i întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală lui D.P. De asemenea, în iulie – august 2015, liftiera i-a cerut martorului H.M. suma de 500 de euro. În schimbul banilor, Străchinescu l-a asigurat pe pacient că va interveni astfel încât doctorii să-i facă internare în spital şi investigaţii medicale, fără ca el să plătească. În februarie – aprilie 2015, martorul M.A. i-a dat liftierei suma de 2.200 de lei, după ce ea a promis că îi va determina pe medici să-l pensioneze pe caz de boală. 

În 2008, martora A.N.S. i-a oferit Mariei Străchinescu suma de 3.200 de lei, tot pentru a beneficia de un dosar de pensionare pe caz de boală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net