Liiceanu, virulent la adresa lui Dragnea:«Îl anunț pe domnul condamnat penal că și eu sunt gata să mor în picioare»

Ultima actualizare:

    Gabriel LiiceanuFoto: Facebook
Gabriel LiiceanuFoto: Facebook

Gabriel Liiceanu se alătură oamenilor care ies în stradă duminică, 29 ianuarie, și care sunt împotriva măsurilor care se vor impuse prin cele ordonanțe de urgență care vizează grațierea și modificarea Codurilor Penale. Scriitorul a reacționat printr-un text nimicitor, în care a dat glas multora dintre temerile românilor.

Dar nu doar despre temeri a scris filozoful. Lupta și dreptul la libertate sunt și ele subiecte pe care acesta le-a abordat în textul de opinie de pe contributors.ro. Dacă Liviu Dragnea a spus că este "gata să moară în picioare", atunci și Gabriel Liiceanu a spus că și el este pregătit să facă același sacrificiu pentru libertate și dreptate.

Liiceanu a fost extrem de dur: "Ceea ce par să nu-nțeleagă Dragnea și oamenii lui e că societatea română a ajuns din nou la un punct de fierbere la care, în curând, nu puțini vor fi dispuși să moară în picioare. Sfidarea acestor indivizi, care continuă, beți de cinism, să se pună, ca borfași, unii pe alții pe liste, în guvern, în parlament și-n toate funcțiile bănoase ale țării, readuce în starea de spirit a unei părți a populației acel grad de exasperare care i-a făcut pe oameni, în decembrie 1989, să strige în Piața Universității «Vom muri și vom fi liberi»".


    Liviu DragneaFoto: captură video
Liviu DragneaFoto: captură video

"După ce a câștigat alegerile, coaliția PSD – ALDE a funcționat pe o ecuație simplă: «Întâi mituim toată țara (toate categoriile sociale), promițându-le că le dăm ce nu le putem da, și apoi (ne) dezincriminăm și (ne) grațiem, la grămadă cu 3000 de șuți și criminali». Nu vedeți că, la o lună după ce au intrat la guvernare, nu sunt în stare să ofere un buget credibil țării?", a mai adăugat scriitorul.

"Au facut din România, jefuind-o sălbatic, cel mai mizer popor al Europei"

"Punctul în care am ajuns: n-am nici o îndoială că Dragnea și ai lui, pentru a scăpa de ani de pușcărie și a-și salva căpătuiala, nu s-ar da înapoi nici de la a arunca planeta în aer, darămite România. De la Iliescu la Dragnea, trecând, cum ziceam, prin stațiile Năstase și Ponta, istoria noastră post-comunistă a desenat axa Răului. Au facut din România, jefuind-o sălbatic, cel mai mizer popor al Europei. Care hienă lasă prada din gură de bunăvoie? Și care animal prădător se bagă de bunăvoie în cușcă? Dar dacă nu vor de bunăvoie, să-i ajutăm. Pe mâine", a scris Gabriel Liiceanu, care a atras un semnal de alarmă și asupra televiziunilor de știri care au ajuns în atenția publicului pentru tipul de informații răspândite.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net