Liviu Dragnea află joi dacă va fi eliberat din închisoare

Ultima actualizare:

    Procurorii solicită respingerea cererii de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea
Procurorii solicită respingerea cererii de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea află joi,27 mai, dacă va fi eliberat din închisoare, la fix doi ani de la condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Fostul președinte al PSD a fost condamnat pe 27 mai 2019 la trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

Liviu Dragnea, audiat cu ajutorul unei tablete

La dezbaterile de miercuri, 26 mai, Liviu Dragnea a fost asistat de avocata Flavia Teodosiu, el nefiind prezent în sala de judecată, dar a fost audiat prin videoconferinţă, potrivit Agerpres. La începutul procesului, judecătorul care se ocupă de acest caz a anunţat că nu există un sistem de comunicaţie cu monitor în sala de judecată, astfel încât Dragnea a fost audiat cu ajutorul unei tablete.

Procurorii cer respingerea eliberării condiționate

Procurorul de şedinţă a cerut respingerea cererii de eliberare condiţionată, arătând că fostul lider PSD a fost sancţionat în penitenciar, după exprimarea unor critici împotriva soluţiei de condamnare. De cealaltă parte, avocata Flavia Teodosiu a spus că nu există date că Dragnea nu şi-a însuşit decizia de condamnare, el îndeplinind toate condiţiile pentru a fi eliberat: conduită corespunzătoare, stăruinţă în muncă, îndeplinirea fracţiei de 2/3 din pedeapsă. "Se tot face vorbire despre participarea la programele educative. În fapt, sunt nişte teste grilă pentru care primeşti recompensă, dacă obţii punctaj maxim. Domnul Dragnea e inginer, nu e medic sau neurolog. Nu a luat punctaj maxim la unele teste grilă, pentru că erau întrebări despre cum funcţionează creierul, cum debutează diabetul. La alte teste i s-a spus că sunt sub nivelul lui de pregătire. Acesta e motivul pentru care nu a luat creditele, nu că a absentat", a declarat Flavia Teodosiu.


    Liviu Dragnea a efectuat două treimi din pedeapsă și poate fi oricând eliberat din Penitenciarul Rahova
Liviu Dragnea a efectuat două treimi din pedeapsă și poate fi oricând eliberat din Penitenciarul Rahova

Dragnea se plânge de abuzuri suferite în închisoare

Audiat prin videoconferinţă, Dragnea a afirmat că a suportat "toate abuzurile" în închisoare. "Tot ce a spus doamna avocat este susţinut de mine. Am avut o sancţiune. Este vorba despre o convorbire online dintre mine şi o persoană de pe lista suport aprobată de penitenciar. Eu trebuie să primesc o pedeapsă pentru că am criticat puterea? Sunt o persoană relativ cunoscută. Poate să spună cineva despre mine că am avut un comportament negativ? Am suportat toate abuzurile la adresa mea în aceste luni: dreptul la hrană, la sănătate, la muncă. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis. Eu am înţeles pentru ce am fost adus aici. Nu înţeleg de ce nu pot beneficia de dreptul de liberare. Am îmbunătăţit viaţa a milioane de români, fără să cer nimic în schimb", a afirmat fostul lider PSD. După dezbateri, judecătorul a anunţat că amână pronunţarea în acest caz pentru joi.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net