Liviu Dragnea: ”Am stat destul în penitenciar”

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea așteaptă decizia magistraților Judecătoriei Sector 5FOTO: g4media.ro
Liviu Dragnea așteaptă decizia magistraților Judecătoriei Sector 5FOTO: g4media.ro

Magistrații Judecătoriei Sectorul 5 au rămas în pronunțare în procesul lui Liviu Dragnea privind eliberarea condiționată din închisoare, unde se află din 27 mai 2019. Fostul lider PSD a primit, miercurea trecută, aviz favorabil din partea comisiei Penitenciarului Rahova pentru a fi eliberat condiționat.

Aflat în Penitenciarul Rahova, unde își ispășește pedeapsa de 3 ani și 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul lider PSD a fost audiat de magistrați prin videoconferință. ”Cred că am stat destul în penitenciar. Vă rog să îmi admiteți cererea. M-am reabilitat și cred că pot face bine dacă voi fi eliberat”, le-a spus Liviu Dragnea judecătorilor.   

”O firmă este dispusă să-l angajeze pe domnul Dragnea”  

Avocata Flavia Teodosiu și-a argumentat cererea în fața instanței afirmând, între altele, că Dragnea ”a fost stăruitor în muncă, are aviz favorabil în unanimitate” și că ”există și o hârtie de la o firmă dispusă să îl angajeze pe domnul Dragnea.” Apărătorul a mai adăugat că politicianul are și locuință, motiv pentru care ”nu va fi o povară pentru societate” și poate fi ”integrat ușor”, scrie g4media.ro.  

DNA a cerut respingerea cererii de eliberare 

Procurorul DNA a cerut respingerea cererii pe motiv că Dragnea nu a dat dovezi temeinice de îndreptare, iar faptul că apreciază că a fost condamnat politic ”denotă că nu a înțeles sa se conformeze normelor de drept”. Procurorul a amintit și faptul că anul trecut a acordat un interviu neautorizat. DNA a mai solicitat amânarea eliberării condiționate cu șase luni.

Instanța urmează să ia o decizie în acest dosar, hotărâre care poate fi însă contestată. Chiar dacă judecătorii vor decide că Dragnea poate fi eliberat, el va trebui să aștepte decizia instanței superioare în cazul unei contestații.

Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil  

Miercurea trecută, Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieşirea din detenţie mai devreme a fostului lider al PSD Liviu Dragnea, constatând că sunt îndeplinite toate condiţiile legale. De asemenea, vinerea trecută, Judecătoria Sectorului 5 a admis o contestaţie depusă de Liviu Dragnea şi a obligat Penitenciarul Rahova să îi recunoască fostului lider PSD şi zilele de muncă ce ar fi putut fi prestate în închisoare. Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova, susţinând că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate din pricina faptului că nu i s-a mai permis să muncească în spatele gratiilor. Practic, el a cerut să îi fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată. 

Citește și: 

Judecătoria Sectorului 5 discută marți cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, aviz pozitiv pentru eliberarea din închisoare. Decizia finală, la sfârșitul lui aprilie

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net