Liviu Dragnea, încă o tentativă de a ieși din pușcărie. Câte încercări a avut până acum

Ultima actualizare:

    Fostul lider PSD Liviu Dragnea a ajuns în jurul orei 9.00 la Înalta Curte de Casație și Justiție (Arhivă)foto: Inquam Photos
Fostul lider PSD Liviu Dragnea a ajuns în jurul orei 9.00 la Înalta Curte de Casație și Justiție (Arhivă)foto: Inquam Photos

Pentru a șasea oară de când este încarcerat, Liviu Dragnea a părăsit închisoarea pentru câteva ore, prezentându-se în fața magistraților. Astăzi, la sediul Instanței Supreme s-a dezbătut contestația la executare formulată de fostul lider PSD, în care acesta a cere eliberarea sa „de îndată”.

Dragnea le-a spus judecătorilor că stă nevinovat de 8 luni la închisoare și că a fost condamnat de un complet constituit fără respectarea legii.

Dragnea: ”Dacă voiam să ies din închisoare, puteam sa plătesc un preț: România”

”Am crezut și încă mai cred că un om poate fi condamnat de o instanță cu respectarea legii. CCR a zis clar că completurile de 3 sunt nelegale și nu se poate vorbi de un proces echitabil și de o hotărâre corectă la mine, indiferent de procedurile adoptate. S-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare. Nu vreau să ies cu orice preț și cred că stau nevinovat. Puteam să plătesc, dar nu am vrut să fac compromisuri”, a declarat Dragnea în fața instanței, scrie hotnews.ro.

La ieșirea din sala de judecată, întrebat de jurnaliști ce a vrut să spună în legătură acest preț, Dragnea a spus: ”Prețul era România!”.  

A depus 4 cereri de eliberare

Liviu Dragnea, deținut în prezent la Penitenciarul Rahova, a depus în 18 octombrie 2019 o contestație în anulare, iar pe 22 octombrie 2019, o contestație în casație faţă de condamnarea de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. La Înalta Curte de Casație și Justiție, cererile au primit termen de analiză comun, pe 10 decembrie. Aceastea au fost primele cereri de eliberare, urmată de alte două, în luna ianuarie 2020.

Mai exact, pe 6 ianuarie, Dragnea a mai depus două cereri la instanța supremă, respectiv la Tribunalul București, prin care solicită punerea sa în libertate „de îndată” deoarece nu mai poate rămâne în spatele gratiilor după ce decizia CCR privind completurile specializate a fost publicată în octombrie 2019 în Monitorul Oficial. În cererea depusă la Înalta Curte de Casație și Justiție de avocații lui Dragnea se arată că fostul lider PSD formulează contestație la executare.

A ieșit de 6 ori din închisoare

Exceptând data când a fost chemat La Tribunalul București pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care Valeriu Zgonea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, este acuzat de trafic de influenţă, fostul lider PSD a ieșit din închisoare de 6 ori.

În 12 noiembrie 2019, Liviu Dragnea a fost adus la Instanța Supremă, unde a cerut suspendarea pedepsei de 3 ani și șase luni de închisoare. A fost pentru a doua oară când a ieșit pe poarta închisorii de când a fost condamnat. Audierea s-a încheiat cu o amânare. Magistrații Instanței Supreme au decis un nou termen pentru data de 10 decembrie, însuși Liviu Dragnea solicitând-o, pe motiv că are nevoie de timp să-și angajeze un nou avocat care să-l reprezinte.   

În 10 decembrie,  Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia în anulare făcută de fostul preşedinte al PSD, așa că acesta a rămas în închisoare.

În 14 ianuarie, judecătorii Instanței Supreme au decis că au nevoie de o săptămână pentru a decide dacă îi admit sau nu lui Liviu Dragnea recursul în casație depus de fostul lider PSD în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Apoi, în 21 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul în casaţie. Mai mult, magistrații au decis că Dragnea trebuie să plătească 200 de lei, cheltuieli de judecată.

În 29 ianuarie 2020, Liviu Dragnea a ajuns în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti,  unde a fost analizată contestaţia sa la executare. El a recuzat judecătoarea, care la rândul ei a anunţat că ar vrea să se abţină în acest caz. Tribunalul Bucureşti a respins cererea de recuzare formulată de Liviu Dragnea, urmând ca procesul să primească un termen de judecată ulterior.

În 30 ianuarie 2020, la sediul Instanței Supreme s-a dezbătut contestația la executare formulată de fostul lider PSD, în care acesta a cerut eliberarea sa „de îndată”.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

”Nu voi renunța niciodată să te iubesc și să cred în tine!”

Dragostea față de țară și-a exprimat-o public și de Ziua Națională a României, când a postat un mesaj pe Facebook, în care scria că de ”dragul țării” a sacrificat tot.”La mulți ani, România!

Țara mea dragă,

Ți-am respectat cu sfințenie toate tradițiile, te-am sărbătorit cu fiecare ocazie, te-am purtat în suflet și în piept oriunde în lume, m-am mândrit cu tine peste tot și ți-am dedicat ție întreaga mea viață.

De dragul tău am sacrificat tot și am făcut ce am știut mai bine să te ajut să crești mare, să fii bogată și puternică.

Am renunțat la multe momente alături de familia mea, am ratat multe evenimente din viața copiilor mei, mi-am asumat în cele din urmă chiar și renunțarea la libertate, de dragul tău!

Mi-am dorit să te văd puternică, să văd cum copiii României mănâncă mâncare românească, sănătoasă și naturală, nu alimentele pline de chimicale refuzate de alții. Mi-am dorit să văd cum bătrânii tăi își recapătă demnitatea, cum în tinerii tăi reînvie speranța unui viitor mai bun, aici! Mi-am dorit să ne păstram pădurile acolo unde le e locul și nu în buzunarele exportatorilor străini de cherestea. Mi-am dorit să văd câmpurile din România pline de grâne și economia românească cum crește, mi-am dorit să le arăți tuturor celor care se îndoiesc de tine că tu poți!

Tu poți fi tot ceea ce nu te-au lăsat niciodată să devii, tu poți fi tot ceea ce visează copiii români că ai putea fi!

Eu încă îți doresc toate acestea și încă cred în tine.Indiferent prin câte greutăți trebuie să trec, indiferent cât mă vor chinui ca să mă dezic de tine, eu nu voi renunța niciodată să te iubesc și să cred în tine!

La mulți ani, România!”, a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook. 

Citește și:

Liviu Dragnea rămâne în pușcărie. Fostul lider PSD, bun de plată

Schimbare șoc în pușcărie! Cum arată Liviu Dragnea fără mustață!

image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net