Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de pușcărie. A fost dus la Penitenciarul Rahova

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea a fost dus la Penitenciarul Rahova cu o mașină a Polițieifoto: captură/Romania TV
Liviu Dragnea a fost dus la Penitenciarul Rahova cu o mașină a Polițieifoto: captură/Romania TV

Procesul în dosarul angajărilor active la Protecția Copilului Teleorman a ajuns, luni, la final. Judecătorii Instanței Supreme au decis în cazul lui Liviu Dragnea să păstreze pedeapsa de 3 ani și 6 luni, cu suspendare. Cum președintele PSD mai avea o condamnare cu suspendare în Dosarul Referendumul, pedepsele au fost cumulate, iar sentința dată luni a devenit cu executare.

UPDATE 17.19 Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova. În timp ce mașina în care se afla Dragnea intra pe poarta penitenciarului, premierul Dăncilă susținea o declarație de presă în care-și afirma sprijinul pentru liderul PSD. ”Din punct de vedere uman este o dramă atât pentru dumnealui, cât și pentru familia dumnealui. Suntem aproape de dumnealui. Nu vom comenta decizia justiției. Suntem un partid unit. Nu-mi voi da demisia, vom respecta decizia decizia luată în Parlament în urma unei moțiuni de cenzură, dacă aceasta va fi depusă. Avem o guvernare responsabilă, suntem un partid responsabil”, a declarat Dăncilă.

UPDATE 16.45 Nu este foarte clar dacă Liviu Dragnea se află în această mașină sau a folosit autovehiculul ca diversiune. Între timp, o a doua mașină cu geamuri fumurii a plecat de la reședința din București a liderului PSD. Această a doua mașină aparține Ministerului de Interne. Liviu Dragnea a fost fotografiat în această mașină. Cel mai probabil, liderul PSD va fi dus direct la Rahova, unde mașina Poliției va intra direct în curtea penitenciarului, ferindu-l astfel pe Dragnea de camerele de luat vederi ale jurnaliștilor.


    Liviu Dragnea, în drum spre pușcăriefoto: captură/Digi 24
Liviu Dragnea, în drum spre pușcăriefoto: captură/Digi 24

Liviu Dragnea, în drum spre pușcărie
Liviu Dragnea, în drum spre pușcărie

UPDATE 16.20 Liviu Dragnea se va preda, luni, la secția 2 de Poliție a Capitalei. Liderul PSD a plecat de la reședința sa, cu mașina personală, un model negru, cu geamuri fumurii. A fost huiduit de mai multe persoane. După ce se va preda, Dragnea va fi dus la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile în carantină.

Potrivit digi24.ro, Liviu Dragnea este acuzat că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al PSD Teleorman ar fi dispus ca două angajate de la partid să fie plătite de ilegal de prima instituție. Concret, potrivit procurorilor DNA, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica erau plătite de Direcția Generală de Asistență Socială Teleorman din cadrul Consiliului Județean dar nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă. Ele și-au desfăşurat tot timpul activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.

Dragnea, înainte de pronunţarea sentinţei: "Sunt complet nevinovat" 

Joi, Dragnea afirma că judecătorii care urmează să se pronunţe în dosarul său sunt supuşi unor presiuni inimaginabile, iar dacă aceştia rezistă presiunilor, cu siguranţă va fi achitat.

„Sunt complet nevinovat, nu mai vorbesc că e o speţă ruşinoasă. Dacă judecătorii sunt lăsaţi liberi, o să fiu achitat, dacă nu rezistă la presiuni, Dumnezeu cu mila”, a declarat de asemenea liderul PSD.

Liviu Dragnea a susţinut că nu are emoţii legate de pronunţarea sentinţei în acest dosar, în primul rând pentru că este "complet nevinovat".

"Ce am observat eu - că de o perioadă de timp, nu se mai feresc, adică îşi asumă sau se asumă faptul că sunt decizii politice. Nu se mai vorbeşte de decizii bazate pe probe, care nu există, nu se mai vorbeşte de decizii care trebuie să ţină cont de Constituţie, care trebuie să ţină cont de lege, ci doar de decizii politice", afirmă el.

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual,

"Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenţie, folosindu-se de influenţă, autoritatea şi puterea conferită de funcţiile deţinute - preşedinte atât al organizaţiei judeţene a PSD Teleorman, cât şi al Consiliului Judeţean Teleorman - a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu”, arată magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii mai arată că "în reuşita demersului său infracţional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea faţă de inculpata Alesu Floarea”.

În 21 iunie 2019, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în acest dosar, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual. A făcut recurs și el și DNA. Acum instanța a păstrat în cazul său sentința din primă instanță. Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net