Liviu Dragnea nu a primit permisia de o zi pe care o aștepta. «Lui nu i s-a dat, deși are toate drepturile»

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani şi jumătate, fiind Încarcerat la Penitenciarul RahovaFoto: Arhivă personală
Liviu Dragnea are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani şi jumătate, fiind Încarcerat la Penitenciarul RahovaFoto: Arhivă personală

Fostul lider PSD Liviu Dragnea nu va mai primi permisia de 24 de ore de la închisoare, așa cum se aștepta. Anunțul a fost făcut chiar de avocata lui, care a spus că nu-și explică acest refuz, pentru că nu ar exista motive. „Poate pentru că este Liviu Dragnea”, a ținut aceasta să sublinieze.

Liviu Dragnea a cerut permisie de o zi, după ce a muncit o lună în garajul Penitenciarului Rahova. Conducerea închisorii i-a respins, însă, cererea. În data de 17 a fiecărei luni, de regulă, în penitenciarul Rahova se analizează din oficiu situaţia deţinuţilor care ies la muncă.

Dacă ei acumulează 60 de credite - creditele se acumulează în fiecare zi, în funcţie de orele muncite - un deţinut poate obţine o recompensă, fie sub forma unei zile libere, fie poate să obţină suplimentare de pachet. În aceste condiții, Comisia de Acordare a Recompenselor din Penitenciarul Rahova a decis vineri că Liviu Dragnea poate beneficia de o permisie de 24 de ore, potrivit Digi 24. 

Între timp, însă, avocata Flavia Teodosiu a aflat că această permisie nu i-a fost acordată clientului ei. „Acesta este un drept care se conferă conform legii, legea dispune ca orice om aflat în privare de libertate, orice om are dreptul la o permisie o dată pe lună sau la anumiți timpi, urmare a îndeplinirii tuturor obligațiilor, în contextul în care el lucrează. Și atunci, conform legii, i se acordă această permisie. Dar lui nu i s-a dat, deși are toate drepturile”, a declarat Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, pentru sursa anterior menționată.„Nu știu din ce motive, pentru că nu s-a dat motivul. Asta e marea problemă”, a adăugat avocata.

Ce spune avocatul lui Liviu Dragnea

„Nu este o solicitare neapărat făcută de cineva. E un drept care se acordă conform legii. Permisia este tocmai prevăzută de lege astfel încât persoanele care se află în privare de libertate să aibă posibilitatea să mențină relațiile cu familia. Problema care s-a pus în ceea ce-l privește pe domnul Dragnea, care lucrează în cadrul penitenciarului, acestuia nu i-a fost acordată permisia, fără o motivare anume”, a declarat avocatul Flavia Teodosiu, la Antena 3. Avocata a menționat că lui Liviu Dragnea i-a fost refuzat dreptul la permisie, cu toate că a primit toate meritele aferente din partea garajului la care lucrează.

Liviu Dragnea a obţinut însă o zi liberă cadou la finalul lunii octombrie, deşi legea spune clar că acei condamnaţi care sunt cercetaţi în alte dosare penale nu ar avea dreptul la o asemenea recompensă. Atunci, ministrul Justiției a trimis control la Rahova pentru că permisia ar fi fost acordată ilegal.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net