Liviu Dragnea a obținut strămutarea procesului privind eliberarea condiționată. Unde se va rejudeca dosarul

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea așteaptă să se rejudece la Giurgiu procesul privind eliberarea condiționată
Liviu Dragnea așteaptă să se rejudece la Giurgiu procesul privind eliberarea condiționată

Liviu Dragnea a mai obținut o victorie în instanță! Curtea de Apel a decis ca procesul privind eliberarea condiţionată a fostului lider PSD să se judece la Giurgiu.

Cererea fostului lider al PSD Liviu Dragnea de eliberare condiționată va fi rejudecată, iar procesul strămutat la Tribunalul Giurgiu. Așa a decis, luni, 14 iunie, Curtea de Apel București, astfel că fostul lider PSD mai are o șansă privind eliberarea condiționată, scrie adevarul.ro.

Curtea de Apel București a desființat decizia pronunțată în 27 mai de Tribunalul București, deși era definitivă. Înainte de a se pronunța tribunalul, Liviu Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care cerea strămutarea procesului privind eliberarea condiționată de la Tribunalul Bucureşti la o altă instanță din țară. Fostul lider al PSD și-a argumentat cererea susținând că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali, deoarece o parte dintre ei au protestat față de modificarea legilor justiției de către PSD.

Nu numai Tribunalul București, ci și prima instanță - Judecătoria Sectorului 5 - îi respinsese lui Dragnea, în 27 aprilie, cererea de eliberare condiționată.

Liviu Dragnea se află în Penitenciarul Rahova, unde își ispășește pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Fostul lider PSD a fost încarcerat pe 27 mai 2019.

Altă victorie în justiție: I-au fost încălcate drepturile la sănătate și la apărare 

Pe 17 mai, fostul lider social-democrat a bifat o victorie în justiție. Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au decis că i-au fost încălcate drepturile la sănătate şi la apărare, după ce a fost operat, decizia judecătorilor fiind definitivă.

Liviu Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova pentru că nu i s-a mai permis să muncescă în închisoare. Astfel, acesta a susținut că a pierdut aproape 50 de zile de libertate. Practic, a cerut să-i fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsa atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

Fostul lider PSD acuză, de asemenea, că timp de o săptămână i s-a refuzat asistenţa medicală şi că rana la coloană pe care o avea i s-a infectat. Dragnea spune că după operaţie, rana i-a fost pansată de colegii de cameră, pentru că nu a avut acces la cabinetul medical.

Citește și: 

Liviu Dragnea cere strămutarea din București a procesului privind eliberarea sa condiţionată

Decizie: Lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate drepturile la sănătate și la apărare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net