Liderul PSD, Liviu Dragnea, a oferit câteva declarații jurnaliștilor cu privire la restabilirea bugetului. Dragnea a declarat că bugetul va cunoaște unele modificări, în rest va rămâne neschimbat.


Printre excepții se numără Înalta Curte de Justiție, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii, cărora li se vor atribui bugete mai mari. De asemenea, liderul PSD consideră că SRI va putea funcționa și cu un buget mai mic. Se așteaptă ca varianta finală a bugetului să intre în vigoare joi, 26 ianuarie.

Jurnaliștii i-au cerut însă și părerea cu privire la legea amnistiei și a grațierii și în ceea ce privește un eventual referendum pe această temă. "Din punctul meu de vedere, și noi susținem lupta împotriva corupției. N-avem nimic împotriva referendumului. Trebuie însă să vedem care este oportunitatea. Ce se întâmplă dacă românii nu vin la vot sau dacă referendumul nu e validat? Din partea noastră nu e niciun război. Dar dacă președintele va continua cu atacuri și amenințări, o să vedem ce facem atunci."

"România, de ani de zile a primit foarte multe amenzi și condamnări pe condițiile din penitenciare. Azi noapte am vorbit cu un om din penitenciar. Ministerul Justiției trebuie să arate câți au murit în închisorile din România. Nu mi se pare corect să moară în închisoare dacă n-au fost condamnați la moarte." În plus, Dragnea consideră că este necesară majorarea alocației de hrană pentru deținuți.

 

 

 
 
Loading...