Liviu Dragnea rămâne în închisoare, a decis Curtea de Apel București care i-a respins contestaţia pe care fostul lider PSD a depus-o având speranța ca în sfârșit va vedea lumina zilei de după gratii.


Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, contestaţia depusă de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia este definitivă, arată un comunicat de presă al CAB, transmite news.ro.

Liviu Dragnea rămâne în închisoare

Tribunalul Bucureşti a respins pe 9 iunie contestaţia lui Liviu Dragnea, dar fostul lider al social-democraţilor a atacat această decizie la Curtea de Apel Bucureşti. Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În acest dosar, Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Dragnea a încercat și în trecut să iasă din pușcărie prin două căi extraordinare de atac

Anterior, Dragnea a recurs la două căi extraordinare de atac - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie. În 10 decembrie 2019, ÎCCJ i-a respins contestaţia în anulare, i-a acceptat recursul în casaţie, dar i-a respins cererea de suspendare a executării pedepsei. În 21 ianuarie, ÎCCJ a respins recursul în casaţie depus de fostul lider PSD. Recursul în casaţie urmărea să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile. Instanţa supremă a respins atunci recursul în casaţie, menţinând hotărârea atacată, respectiv condamnarea lui Dragnea. 

Prin urmare, Liviu Dragnea, fostul lider PSD, se va întoarce după gratii și va rămâne în închisoare până la ispășirea pedepsei.


 

 
 
Loading...