Liviu Dragnea rămâne în pușcărie. Fostul lider PSD, bun de plată

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea află dacă rămâne dupa gratiifoto: arhiva Click!
Liviu Dragnea află dacă rămâne dupa gratiifoto: arhiva Click!

Liviu Dragnea rămâne în pușcărie. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, recursul în casaţie depus de fostul lider PSD în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Mai mult, Dragnea trebuie să plătească 200 de lei, cheltuieli de judecată.

În urmă cu o săptămână, fostul lider PSD ​- aflat în detenţie din 27 mai în urma condamnării la trei ani şi jumătate de închisoare - a apărut în faţa judecătorilor şi le-a spus din nou că este nevinovat. Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a precizat atunci că a formulat recurs în casaţie întrucât la judecarea dosarului ”s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răsturnat”, iar Liviu Dragnea a refuzat să plătească un prejudiciu întrucât s-a considerat nevinovat.

ICCJ a respins marţi recursul în casaţie depus de fostul lider PSD. Recursul în casaţie urmăreşte să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile.

”Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimatele inculpate, în sumă de câte 627 lei, precum și onorariul parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat, în sumă de 157 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă”, a decis ICCJ.

Liviu Dragnea nu mai poate formula o acţiune similară. El a mai formulat anul trecut o contestaţie în anulare, în care invoca alte motive şi care a fost respinsă, de asemenea.

Liviu Dragnea, condamnat în dosarul angajărilor fictive

Fostul lider al  PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acest dosar, Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Citește și:

Liviu Dragnea nu a primit permisia de o zi pe care o aștepta. «Lui nu i s-a dat, deși are toate drepturile»

Dragnea, după votarea Codului penal: ”Nu vreau să plec ca prostul din această viață”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net