Liviu Dragnea răspunde acuzațiilor Gabrielei Firea: «Va fi o discuție serioasă în partid»

Ultima actualizare:

    Au trecut vremurile când Gabriela Firea se șușotea cu Liviu Dragnea Foto: Inquam
Au trecut vremurile când Gabriela Firea se șușotea cu Liviu Dragnea Foto: Inquam

Liviu Dragnea a răspuns acuzațiilor pe care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i le-a adus în cadrul scandalului iscat între cei doi în ultimele zile. Președintele PSD a susținut că deși i-a cerut demisia, Firea nu riscă excluderea din partid, el neavând această intenție, însă atenționează că „Din partea CEX, nu știu”.

Liviu Dragnea a vorbit sâmbătă seară, 9 septembrie, în cadrul meisiunii „Subiectiv” despre scandalul iscat în PSD în ultimele zile. Liderul politic a susținut că partidul a început să fie atacat violent imediat după alegerile din 2016.

„Imediat după alegerile din 2016, PSD a început să fie atacat violent. Toți au teama de audit, de evaluarea lucrurilor pe care le-au făcut. Au o temă pentru că dacă PSD rămâne la guvernare le strică planurile. Eu am respect pentru ofițerii SRI. Din păcate, conducerile care s-au succedat la aceste servicii au început să profite de putere. A fost o trecere mare în ceea ce privește SRI și asta într-un mod netransparent. Suntem țara care e cea mai ascultată din Europa, dacă nu chiar din lumea întreagă (..) Iohannis e cel care ar pierde dacă noi rămânem la Guvernare. Președintele nu a făcut nimic în patru ani. Dacă vom pleca noi nu mai putem îndeplini multe obiective, cum ar fi: legea pensiilor, pensia minimă, centrele medicale pentru persoanele cu dizabilități, legea salarizării, legea adopțiilor, legile justițiilor, legea offshore(..) Când ei au fost la gurvenare a fost descreștere economică. Diferența între noi și ei e că noi au fost productivi, pe când ei au cheltuit tot. Pentru a nu continua acest program, care e abia la jumătate au început cu atacuri violente. M-au demonizat, am fost vopsit în culorile iadului, m-au atacat dur, m-au condamnat, tot ce se întâmplă e din vina mea. Au făcut orice în speranţa că eu voi ceda şi o să le deschid uşa partidului. Nu s-a întâmplat. Au încercat cu dosare, cu cătuşe, cu condamnări la mulţi membri PSD, cu promisiuni mieroase. PSD n-a cedat şi nu cedează. Acum am mers pe ideea de a merge din interior. Dacă toate nerealizările de la primăria generală sunt din cauza mea, e în regulă, o duc şi pe asta. Nu sunt de acord şi nu e permis să se aşeze la coada celor care atacă Guvernul. Lucrurile s-au discutat, se discută în partid”, a declarat Dragnea la Antena 3.

Răspunsul lui Liviu Dragnea în scandalul cu Gabriela Firea

Liviu Dragnea a răspuns și acuzațiilor Gabrielei Firea, după ce Primarul General al Capitalei i-a cerut să facă „un pas în spate”.„Eu am aflat despre acest zis conflict de la televizor, în săptămna asta. Acestea sunt prostii. Eu nu pot să spionez pe nimeni, pentru că nu am cum. Sunt oameni serioși în ministerul de Interne, cum să spioneze cineva. Eu nu vreau să răspund acestor atacuri la persoana mea, dar pot să răspund la atacurile la adresa Guvernului. Nu pot să stau cu mâinile legate când se spune că Guvernul blochează proiectele Capitalei (..) Dacă toate nerealizările de la Primăria Capitalei sunt din cauza mea, cum se spune, accept și asta, dar nu sunt de acord să atace Guvernul. Lucrurile astea se puteau discuta în partid. Va fi o discuție serioasă în partid(..) Eu zic ca PSD să rămână la guvernare. Eu nu am oprit pe nimeni din partid să vorbească. A apărut o supărarea cu doamna Carmen Dan. Nu poți veni să ceri demisia unui ministru așa cu puține argumente”, a mai adăugat liderul PSD.

Președintele PSD a vorbit și despre protestele violente din Piața Victoriei

„Protestele din Piața Victoriei au fost finanțate din exterior, iar jandarmii și-au făcut treaba.  Sper ca Firea să fie sinceră și neinformată. Eu am propus-o pe ea la conducerea Capitalei, deși foarte mulți susțineau că nu este o soluție bună. Nu regret că am susținut-o. Nu am purtat niciun fel de discuție cu privire la înlocuirea Gabrielei Firea cu Șerban Nicolae. Sunt zvonuri și se încearcă destabilizarea partidului. Din partea mea, nu riscă excluderea. Din partea CEX, nu știu, dar sper să nu ajungem aici. Oricum nu depinde de mine”, a continuat președintele PSD.

Liviu Dragnea, despre legea amnistiei

„Idea amnistiei nu e o glumă. Pentru mine amnistia nu este o iluzie juridică. Se vorbește despre un pachet de soluții ca să rezolve problemele. Să se găsească soluțiile ca efectele acestor prtocoale nenorocite să fie șterse. Nu trebuie să se lugnească mult. Nu e amnistie, în regulă, însă oamenii să nu mai plătească un cost al unei vânători de vrăjitoare. Să se judece fără a fi amenințat. Cum să creadă românul că un judecător este liber să judece. Aproximativ doi din trei magistrați au dosare penale. Cred că la un moment dat ministrul Justiției trebuie să analizeze propunerile de acte normative. Nu dau ultimatum nimănui, dar nu putem să vedem cum ies astfel de protocoale”, a mai declarat Dragnea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net