Liviu, Petre şi Viorica îşi bat joc de România

Ultima actualizare:

    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Timp de şase luni, incompetenţa mai multor miniştri PSD, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă, a stârnit hohote de râs în rândurile românilor. Numai că, în ultimele zile, gafele demnitarilor sunt mai grave ca niciodată, punând în pericol relaţiile diplomatice ale României. Poate că a venit momentul ca Liviu Dragnea, păpuşarul partidului, să-i dea afară din guvern.

S-a crezut într-un stat nerecunoscut de România! Viorica Dăncilă, premierul care a reuşit să devină, într-o jumătate de an, subiect de bancuri, a comis-o din nou miercuri, în vizita oficială efectuată în Muntenegru. La conferinţa de presă susţinută alături de Dusko Markovic, prim-ministrul ţării de pe coasta Mării Adriatice, blonda din fruntea României a spus fără să clipească: “Mă bucur să fiu astăzi la Pristina (n.r. – capitala statului Kosovo, nerecunoscut de România), în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru”. Translatorul a corectat situaţia penibilă şi a spus Podgorica, oraş care este, de fapt, capitala Muntenegrului. 

Dacă unii lideri PSD au considerat greşeala drept “un incident minor”, presa din Muntenegru n-a lăsat netaxată această gafă. Pe contul oficial de YouTube al guvernului muntenegrean, Vioricăi Dăncilă i-a fost tăiat sunetul când spune Pristina în loc de Podgorica, scrie realitatea.net. “Muntenegru şi Kosovo au în spate o istorie sângeroasă”, adaugă sursa citată.

A uitat cum îl cheamă pe premierul estonian. Doamna originară din Videle nu e la prima gafă diplomatică. La jumătatea lunii iunie, în conferinţa de presă cu premierul Estoniei, Viorica Dăncilă a uitat numele acestuia, amintindu-şi, în primă fază, doar prenumele, precizează adevarul.ro. „Am avut onoarea să-l am lângă mine pe prim-ministrul estonian, Jüri… Ratas”, a spus premierul care aduce grave deservicii României.

A comparat incinerarea porcilor cu Holocaustul. Petre Daea, ministrul cu abilităţi de bufon în multe dintre apariţiile sale publice, a comis, probabil, cea mai gravă gafă a cabinetului PSD instalat la sfârşitul lunii ianuarie. Marţi seară, la Antena 3, omul care se ocupă de agricultura României a vorbit despre pesta porcină, care face ravagii în România. „Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei“, a clamat ministrul. Mişcarea România Împreună (RO+) i-a cerut lui Petre Daea să demisioneze din funcţie. „Este inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul, o tragedie mondială condamnată de România. Mesajul domnului ministru Daea este incalificabil, cerem demisia sau demiterea de urgenţă a acestuia. Există cazuri în care superficialitatea poate fi amuzantă, însă această situaţie arată o lipsă de discernământ”, se arată în mesajul formaţiunii politice a lui Dacian Cioloş.

Click! spune

Holocaustul este termenul folosit în cazul celor şase milioane de evrei, majoritatea din Europa, ucişi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Programul de exterminare a evreilor a fost executat de regimul naţional-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler.


    Foto: Inquam photos
Foto: Inquam photos

Şiragul de «perle» al inginerei din Videle

Viorica Dăncilă, a cărei calitate unică pare a fi supunerea faţă de Liviu Dragnea, liderul PSD, e luată în derâdere până şi de elevii din ciclul gimnazial. Iată principalele “perle” ale inginerei din Teleorman.

  • “Tot astăzi adoptăm, în perspectiva 20-20, şi Hotărârea Guvernului”
  • “Am toată încrederea că echipa care am venit vor găsi soluţii”
  • “Putem spune, pe scurt, că reducem democraţia”
  • “Dorim să ne anexăm pe prevenţie”
  • “Bineînţeles, orice om îi este teamă de o plângere penală”
  • ”Mă refer la imunoglobină”. 
  • “Sunt trei stadioane care deja se fac: «Dinamo», «Rapid» şi «Giuleşti»”
  • “Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la staţia de pompare” (întrebată la Antena 3 despre inundaţii, premierul s-a referit la irigaţii)

Subalternii îi calcă pe urme

  • Covasna ori Buzău, tot una! Geografia i-a jucat feste şi ministrului de la Interne, Carmen Dan. Într-o teleconferinţă cu prefecţii privind avertizările meteorologice, în iulie, demnitarul i-a întrebat pe cei de la Buzău: „Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”. Răspunsul a venit prompt: „Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”. 
  • De ce vor pleca multinaţionalele. Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a dat un răspuns halucinant în iunie, în legătură cu lipsa infrastructurii în România. „Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari şi multinaţionalele vor pleca către alte zone fără autostrăzi, dar cu salarii mici” – aceasta e viziunea “europeană” a lui Şova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net