Locuinţele unor doctori şpăgari, peştera lui Ali Baba. Ce comori au găsit procurorii

Ultima actualizare:

    Delia Podea, un medic pasionat de artă
Delia Podea, un medic pasionat de artă

Percheziţiile efectuate de procurori acasă la mai mulţi medici cercetaţi pentru luare de mită au scos la iveală averi impresionante! Bijuterii, cocoşei din aur sau tablouri ale unor artişti celebri - iată doar câteva dintre bunurile agonisite de medicii şpăgari, alături de sume de bani cu multe zerouri.

Medicul primar ORL Gabriel Adrian Ilie, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr.Carol Davila“ din Bucureşti, este cercetat pentru că ar fi luat mită 1.000 de euro, de la două persoane, pentru operaţii de înfrumuseţare a nasului. La sfârşitul lunii iunie, când procurorii au demarat ancheta, în casa lui Ilie din Popeşti-Leordeni (Ilfov) au descoperit 33.260 de euro şi 44.000 de lei, precum şi sume de bani în alte valute. Procurorii anticorupţie au suspiciuni că aceşti bani ar fi provenit tot din mită.

Avocaţii lui Ilie au arătat că aceşti bani sunt câştigaţi cinstit, medicul având un salariu lunar de 5-6.000 de lei. Soţia acestuia, tot medic, lucrează la o clinică privată, de unde încasează lunar alţi 3-4.000 de lei. „Cei 33.000 de euro nu reprezintă o sumă care să denote o activitate infracţională. Este o sumă pe care, în ani de activitate, o poate economisi orice familie“, au explicat avocaţii.

Cinci medici deţineau 43 de case şi 25 de terenuri

La percheziţiile de la Oradea a fost găsită o valiză cu bani
La percheziţiile de la Oradea a fost găsită o valiză cu bani

Cea mai impresionantă captură a fost făcută anul trecut, când procurorii din Oradea au percheziţionat vilele a cinci medici angajaţi ai Serviciului de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă Bihor, cercetaţi pentru luare de mită. În maşini, sub saltele, în valize şi în geamantane au descoperit 1.402.081 de lei, 190.880 de euro, 125.386 de dolari, 10.640 de franci elveţieni şi 89.000 de forinţi.  Medicii deţineau fie pe numele lor, fie prin interpuşi, nu mai puţin de 43 case şi apartamente, 25 de terenuri, 16 autoturisme şi acţiuni la diferite companii listate pe bursă, în valoare totală de peste 4 milioane euro.

23 de tablouri = 90.000 de euro

Şefa Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Arad, Delia Podea, acuzată că făcea teste ilegale, a investit în artă banii din şpăgi. Procurorii Parchetului General au găsit în vila acesteia din Arad 23 de tablouri, evaluate la aproximativ 90.000 de euro. Într-un alt caz în care sunt cercetaţi mai mulţi medici, care erau şi profesori la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, procurorii au descoperit, la percheziţii, peste 500 de bijuterii din aur.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net