Fosta avocată a lui Ponta a venit la DNA pregătită de pușcărie

Ultima actualizare:
Loredana Radu a venit îmbrăcată în dungi la DNA
Loredana Radu a venit îmbrăcată în dungi la DNA

Avocata Loredana Radu a fost reținută de procurorii DNA, miercuri seară (23 martie). Fostul apărător al lui Victor Ponta este cercetat pentru luare de mită și spălare de bani. În același dosar este cercetat și primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onțanu. Faptul că oficialul a fost reținut cu doar câteva ore înaintea ei pare să fi fost un semnal de alarmă pentru avocată.

Loredana Radu a venit pregătită la DNA. Aceasta urmează să fie prezentată în fața magistraților de la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă, și pare că și-a ales vestimentația potrivită să-i convingă pe procurori că se va integra imediat. Avocata s-a prezentat la sediul DNA îmbrăcată într-un pardesiu dungat, care se asortează perfect cu „moda” din penitenciar.

Avocata avea bagajele făcute când a fost reținută
Avocata avea bagajele făcute când a fost reținută

Mai mult, se pare că Loredana Radu a știut dinainte că va fi reținută. A venit la sediul DNA cu bagajul făcut, în ciuda faptului că nu se știa, încă, ce va rezulta din audieri. Probabil simțindu-se cu musca pe căciulă, avocata știa că va rămâne peste noapte, și și-a împachetat câteva lucruri personale în geantă și într-o sacoșă.


    Avocata avea bagajele făcute când a fost reținutăfoto: Inquam Photos
Avocata avea bagajele făcute când a fost reținutăfoto: Inquam Photos

Care sunt acuzațiile pentru Loredana Radu și Neculai Onțanu

Loredana Radu a fost reținută în același caz în care a fost reținut și Neculai Onțanu, primarul sectorului 2 din București. Acesta ar fi luat mită un teren de 1500 mp. „În perioada 2006 – 2007, inculpatul Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

După emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare - cumpărare fictive către suspecta Radu Loredana Claudia și o altă persoană, interpuși indicați de edil. În baza acestei solicitări, la data de 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la același notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot către suspecta Radu Loredana Claudia'', se arată în referatul procurorilor DNA, citat de Digi 24. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net