Lovitură de la Iohannis pentru PSD! Președintele promulgă legea bugetului asigurărilor sociale de stat

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis consideră că PSD a făcut un buget”al rușinii naționale”
Klaus Iohannis consideră că PSD a făcut un buget”al rușinii naționale”

Acuzat de PSD că blochează Bugetul României și paralizează țara, preşedintele Klaus Iohannis a dar luni șah celui mai mare partid din România. Iohannis a promulgat legea bugetului asigurărilor sociale de stat, pentru că”pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD”

Cel mai puternic om din România, a făcut apel la parlamentari să corecteze legea bugetului de stat şi să se asigure că sunt banii pentru plata integrală a pensiilor. Potrivit news.ro, preşedintele a precizat că bugetul a fost trimis Parlamentului abia în februarie, cu o întârziere de 3 luni, „aşa că să nu mai ţipe PSD la televizor că cineva le întârzie bugetul”

„Declaraţiile mincinoase şi fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidenţa: PSD e unicul vinovat de situaţia în care ne găsim şi de faptul că la jumătatea lunii martie nu avem buget. După ce a întârziat inadmisibil de mult, guvernul pesedist nu a fost capabil  nici măcar să vină cu un buget realist, axat pe priorităţile României, ci a propus ceea ce am numit bugetul ruşinii naţionale. E drept că este e un buget foarte bun pentru creşterea prosperităţii PSD, dar nu a României. Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate şi incerte în timp ce cheltuielile arată o preocupare vădită pentru finanţarea partidului şi a clientelei sale, vorbesc de partidul PSD, şi nu pentru asigurarea bunei funcţionări a statului în beneficiul cetăţeanului”, a declarat tranșant Klaus Iohannis.

”(…)Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD. Dacă legea nu ar fi promulgată acum, pensionarii ar fi direct afectaţi, pentru că orice nouă întârziere blochează acordarea unor drepturi sociale, cum ar fi, de exemplu, biletele de tratament balnear. În acelaşi timp, reiau solicitarea adresată Guvernului şi Parlamentului: asiguraţi-vă că sumele necesare pentru plata integrală a pensiilor pe anul 2019 să fie prevăzute în buget! Asiguraţi-vă că finanţarea acestor cheltuieli se face cu respectarea legii, adică sumele corect calculate să fie incluse în buget în totalitate şi aprobate prin lege pe o perioadă de un an, deci până la sfârşitul anului în curs. Calculele arată că lipsesc circa 1,4 miliarde lei pentru acoperirea în integralitate a pensiilor pe anul curent, 2019”, a precizat şeful statului. 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Parlamentului cererea de reexaminare a legii bugetului de stat pe 2019, apreciind că acest lucru este necesar întrucât alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net